Soha ne hagyja nyitva az ajtót a ruhanemű kivétele után

Ma már nem tudjuk elképzelni az életet mosógép nélkül. Vannak, akik hetente többször is használják a mosógépet. Gyakran olyan szokásokat követünk, amelyeknek nem feltétlenül vannak pozitív következményei. Ez az eset áll fenn, ha nyitva hagyja az ajtót a kimosott ruha kivétele után. Miért jobb nem csinálni?

Fotó: Pexels/Sarah Chai

Nehéz elképzelni, hogy régen nem volt mosógép, és nagyanyáinkat kénytelenek voltak kézzel mosni. Ez nemcsak sok idejükbe került, hanem az egészségükbe is. Ma, a mosógépek korszakában nem kell ennyi időt fordítanunk erre a tevékenységre. Csak kapcsolja be a megfelelő programot, majd akassza fel a kimosott ruhaneműt.

Az ajtó kinyitása továbbra is kulcskérdés. Sokan úgy döntenek, hogy a mosógép ajtaját zárva hagyják a ruhanemű kivétele után. Miért tesszük ezt? Mert úgy gondoljuk, hogy ez a módszer elegendő szellőzést biztosít a mosógép számára. Egyáltalán nem.

A mosógép ajtajának nyitva hagyása nem csökkenti a penészképződést vagy a felesleges nedvességet. Igen, érdemes körülbelül 5 percig nyitva hagyni az ajtót, amikor a mosógép befejezte a mosást. Miért ilyen rövid? Nyitott állapotban növeljük a zsanérok eltörésének, a zár vagy más elemek sérülésének kockázatát.

Szerkesztőség Szenvedély benned.

Kapcsolódó cikkek:

Csak adj hozzá egy dolgot egy vödör vízhez. Ennek köszönhetően végleg elfelejti a padlón lévő foltokat

Öntsük a sütőüvegre, és várjunk. Minden szennyeződés súrolás nélkül feloldódik

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche