Soha ne tegye ezt a fogaival, hogy fehérítse őket

Ki ne szeretne fehérebb fogakat? Másrészt, ki akar önként jelentkezni plusz fogorvosi látogatásokra, minden idővel és költséggel együtt?

Ne dörzsölje fogait narancshéjjal

Manapság az egyik legnépszerűbb fogfehérítési trükk, hogy narancshéjjal kenjük a fogainkat. Egyes változatokban a hack történhet citromhéjjal vagy akár banánhéjjal is.

A narancshéj savas kémhatású, és egyesek azt mondják, hogy a lényeg az, hogy a fogait citromsavnak tegye ki, hogy megtisztítsa őket. Az egyetlen probléma az, hogy a sav szörnyű a zománcod számára. A gyümölcs nagyszerű étkezési választás, de a fogak gyümölcssavakkal való telítése nem jó ötlet. A sav feloldhatja a fogak zománcát, ami károsítja azokat, és többet nem tudsz helyreállítani.

Fogyassza ezt a gyümölcsöt fogszuvasodás megelőzésére

Ne várja el a kókuszolajtól, hogy fehéríti fogait

Az olvasztott kókuszolajjal való suhintás egy hagyományos szájápolási rutin, az úgynevezett „húzás”, amelyre sokan esküsznek. Valószínűleg hasonló célt szolgálhat, mint a szájvíz, de nem csinál semmi varázslatot, és nem ismert, hogy fehéríti a fogakat.

Ne várjon nagy eredményeket a peroxidtól

A hidrogén-peroxid jól ismert szőkítő tulajdonságairól, és a szuperkoncentrált változatokat általában a haj szőkítésére használják. Professzionális fehérítő termékekben is használják.

A drogériában 3%-os hidrogén-peroxid oldatot vásárolhatsz, miért ne fehéríthetnéd vele fogaidat? Sajnos nincs bizonyíték arra, hogy ez egy biztonságos és hatékony fogfehérítő szer. (A hidrogén-peroxidos fogkrémek idővel fehérebbé tehetik a fogakat, de hosszú ideig működnek, és csak minimális mértékben fehérítik ki a fogakat. Lehet, hogy soha nem veszi észre a különbséget.)

Ne használjon epret és szódabikarbónát

Különféle receptek léteznek a fogkrémhez. A szódabikarbónát egyes fehérítő fogkrémekben használják, és enyhe súrolószerként hatékony lehet, ha takarékosan használják. De ne keverje a szódabikarbónát eperrel vagy más savas gyümölccsel, például citromlével vagy kivivel. Ezeknek a recepteknek ugyanazok a hátrányai, mint a narancshéj receptjének: a sav káros a fogakra.

Ne használjon súroló hatású fogkrémet

Ha egy kis mennyiségű szódabikarbóna csiszolóanyag segíthet a fogak fehérítésében, akkor logikus, hogy a csiszolóanyag még fehérebbé teszi a fogait.

Tudósok: Ez a legkárosabb tea a csontokra és a fogakra

Valószínűleg kitalálod, mi a baj ezzel a logikával. A fogak felületének koptatása nem olyan, ahol a több jobb. A dörzsölő termékek használata sárgábbá teheti fogait a zománc elvékonyodásával vagy eltávolításával. Ezenkívül a koptató hatású fogkrémek a száj lágy szöveteinek sérülését is okozhatják.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche