Soha nem volt még ilyen egyszerű! Így szabadulhatsz meg a penésztől a házban

A penész szeret olyan helyeken megjelenni, ahol nem számítasz rá. Általában ott fejlődik, ahol nedves. A penész megtámadhatja a falakat, a fugákat, a fát és minden más anyagot. Gyakran vásárolunk drága termékeket, amelyek állítólag segítenek gyorsan és egyszerűen megszabadulni a penésztől. Ez igaz lehet, de tudta, hogy könnyebben és olcsóbban is lehet?

Elmegy a penész

A penész ellen gyakran az orrod előtt van egy nagyszerű gyógymód, és talán nem is tudsz róla. Ez a teafaolaj, ismertebb nevén a teafaolaj. Ez egy nagyszerű anyag, amely sok mindenre segít. Kellemes illata van, és antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik. Ez is az egyik legcsodálatosabb és leghatékonyabb anyag, amely eltávolítja a penészgombát az otthonában.

A teafaolaj segít a tisztításban, nagyon jó hatással van az emberi bőrre. Ha megcsíp egy szúnyog vagy bármilyen más rovar, csak dörzsöld be a foltot teafaolajjal, és kész. Ráadásul ez egy tisztán természetes anyag lesz, amely nem tartalmaz semmilyen vegyszert és egyéb adalékanyagot, teljesen természetes alapú.
Penész a nedves helyeken

Mint már említettük, a penész nedves és meleg helyeken jelenik meg. A fürdőszoba például szinte paradicsom a baktériumok számára. Ezek a csempéken, a kád körül, a zuhanyfüggönyön és így tovább elszaporodhatnak. A teafaolaj számos anyagra alkalmas, a csempétől kezdve a fán, a természetes textíliákon, a szőnyegen, a bőrön át a papírig. Hogyan készítsünk penészoldót?

Szükséged lesz rá:

  • 200 ml víz
  • 1 teáskanál teafaolaj
  • Permetező flakon

Hogyan kell eljárni:

Tegyünk vizet egy tálba, és adjunk hozzá teafaolajat. Keverjünk össze mindent alaposan, és töltsük meg a szórófejes flakont. Fújja be az érintett területeket, és hagyja hatni. A keverék nem káros az emberekre és az állatokra, így nagyjából naponta kétszer alkalmazhatja az érintett területekre, amíg a penész el nem tűnik.

Mi okozza a penész kialakulását egy házban?

A penész kialakulását a lakásban számos tényező okozhatja, de a mögöttes mechanizmus mindig a nedvesség jelenléte. Íme néhány gyakori oka a penészképződésnek:

  1. Túlzott nedvesség: Ha túl sok a nedvesség a házban, az ideális feltételeket teremthet a penészgombásodáshoz. Ezt okozhatja a nem megfelelő szellőzés, a csövekből szivárgó víz vagy a külső időjárási körülmények.
  2. Elégtelen szellőzés: A nem megfelelő szellőzésű lakásokban a fürdőszobákból, konyhákból és más páraforrásokból származó nedvesség csapdába eshet, és megfelelő körülményeket teremthet a penész kialakulásához.
  3. Vízszivárgás: Ha a tetőn, az ablakok körül vagy a csövekben szivárgás van, az nedvesség felgyülemléséhez és következésképpen penészedéshez vezethet.
  4. Kondenzáció: A téli hónapokban a hideg felületeken, például az ablakokon vagy a külső falakon kondenzáció keletkezhet, ami nedves felületeket hozhat létre, amelyeken penészesedés alakulhat ki.
  5. Árvíz: Az elárasztott házak különösen hajlamosak a penészesedés kialakulására, mivel a víz eltávolítása után visszamaradó nedvesség ideális feltételeket teremt a penészesedéshez.

A megelőzés és a nedvességszabályozás kulcsfontosságú a penészesedés megállításához. Ez magában foglalhatja a szellőzés javítását, a vízszivárgások javítását, párátlanítók használatát és annak biztosítását, hogy az otthonban minden felületet szárazon tartsanak.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche