Soha többé nem fogok 40 fokon mosni. A mosógép szerelője leírta, hogy ez mekkora hiba volt. A gyártók inkább titokban tartják

A legtöbb ember manapság negyven Celsius-fokon mossa a ruháit, ami egy bizonyos szabványnak számít, amely biztosítja a tökéletes mosást. A trend azonban egészen más. Bár a csehek még nem tükrözik, a világ már nem nagyon mos negyven fokon.

Hogyan kell helyesen mosni?

A mosógépszerelő Jiří Kozub úr összeállított egy listát azokról az okokról, amelyek miatt az emberek kissé más eljárást választanak, mint amit mi évek óta megszoktunk. Azt is elismeri, hogy a mosógépgyártók nem sokat beszélnek erről.

„Manapság már nem mosnék ruhát 40°C-on. Ez teljesen felesleges, mivel csak még jobban elhasználódik és károsodik a szennyes. A jelenlegi mosógépeket és mosószereket alacsonyabb hőmérsékleten való mosásra tervezték” – mondta. – mondta Kozub.

A 40°C-on való mosásnak számos hátránya van, amit érdemes megfontolni:

A színek kifakulása: A szennyes elveszítheti színtelítettségét. Ez különösen bosszantó a kedvenc ruhák esetében, amelyeket minél tovább szeretnénk viselni.
A szövetek zsugorodása: A ruhák összemehetnek és elveszíthetik eredeti formájukat. Ez különösen igaz a kényes, vetemedésre hajlamos szövetekre.
A kényes anyagok károsodása: A 40°C-os mosás károsíthatja a kényes anyagokat, például a selymet, a csipkét vagy a gyapjút. Ezek az anyagok érzékenyebbek a hőmérsékletre és a mechanikai behatásra.
Magasabb energiafogyasztás: A magasabb hőmérsékleten történő mosás magasabb energiafogyasztást jelent. Ha pénzt és a természetet szeretné kímélni, jobb, ha alacsonyabb hőmérsékletet választ.
Általában az alacsonyabb hőmérsékleten (pl. 30 °C-on) történő mosás környezetbarátabb és meghosszabbítja a szennyes élettartamát. Ha tehát az alacsonyabb hőmérsékleten történő mosást választja, biztos lehet benne, hogy helyesen cselekszik.

Harminc fok elég

Ez a hőmérséklet kiváló választás a kényes és hosszú élettartamú ruhákhoz. A mosógép-szakértők egyértelműen 30 fok körüli hőmérsékleten ajánlják a mosást. A manapság egyre gyakoribb 40 fokon való mosás túl kemény lehet a szöveteknek, és nem kívánt problémákat okozhat. A magasabb hőmérséklet a színek kifakulását, a szövetek zsugorodását és akár a kényes szövetek károsodását is eredményezheti. Ha energiát szeretne megtakarítani és meg akarja hosszabbítani a szennyes élettartamát, akkor a 30 fokon való mosás az ideális választás.

A 30°C-os mosás előnyei

Környezetbarát: Az alacsonyabb hőmérsékleten történő mosás kevesebb energiafogyasztást jelent, ami jót tesz a környezetnek.
Színvédelem: Az alacsonyabb hőmérséklet minimalizálja a ruhadarabok színeinek kifakulásának kockázatát.
Szövetvédelem: A kényes szövetek tökéletes állapotban maradnak.
Költségmegtakarítás: A háztartási energiaszámlák csökkenése.

Forrás: https://denatuuroptafel.nl/

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche