Soha többé nem fogsz banánhéjat dobni a szemétbe, ha ezt megtanulod.

Mindenki szereti őket, édesek és sok vitamint tartalmaznak. Miután megettük őket, általában a szemétbe dobjuk, ezzel elpazaroljuk a növényeinket segítő ideális anyagot. Ezért javasoljuk, hogyan készítsünk trágyát banánból.

Mint kiderült, már sok ezer éve ismert, és Malajziából származik. Csak később kerültek a Közel-Keletre és Afrikába. Ma már Ázsiában és Ausztráliában is termesztik őket, és az egész világon elterjedtek. Ízüket mindenki ismeri, de kevesen tudják, hogyan lehet a legtöbbet kihozni a tulajdonságaikból.

A banán táplálkozási tulajdonságai

Káliumot tartalmaznak, amely a napi étrend nélkülözhetetlen eleme, és a víz-elektrolit egyensúly működéséért felelős. Ideális nassolnivaló, ha a trópusi hőmérséklet az ablakon kívül van. A gyümölcs támogatja a szív- és érrendszert is, mivel csökkenti a vérnyomást. Érdemes megjegyezni, hogy a banán gazdag antioxidánsokban, rostokban, és éretlen állapotban alacsony a glikémiás indexe. Héjuk ugyanazokat az összetevőket tartalmazza, mint a puha hús, így érdemes a háztartásban is hasznosítani.

Házi banántrágya

Kezdetnek vegyünk egy edényt, majd vágjuk fel a banánhéjat apró darabokra. Összesen körülbelül 100 grammnak kell lennie. Amikor készen vannak, öntsünk rájuk 1 liter vizet. Most a legjobb, ha kb. 2 napra elfelejtjük őket, hogy a héjak a lehető legjobban kiadják magukból a bennük lévő anyagot. Végül egyszerűen szűrjük le őket, és hígítsuk fel a kondicionálót 400 ml vízzel. Így elkészítve ideális lesz minden szobanövény öntözésére.

Egyéb receptek a banánhéjhoz

  • Készítsen banánport a napon szárított banánhéjból. Törje össze őket darálóban vagy pépesítőben, majd havonta egyszer használjon belőlük 2 teáskanálnyit. Új növény ültetése előtt a felső talajba is keverheti.
  • A banánpüré elkészítése időigényes, de csodákra képes. A pépesített héjakat fedjük le vízzel, és hagyjuk lefedve néhány hétig, amíg a víz felszínén buborékok kezdenek megjelenni. Csak ezután egyszerűen hígítsuk fel 1:10 arányban vízzel, és öntözzük meg a növényeket.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche