Sok szlováknak gondot okoz az alvás. Vegye ezt, ez jobb, mint a mézsör, úgy elalszik, mint egy kisbaba.

Nehezen alszol el a munka, az otthon, a gyerekek vagy bárki más okozta stressz miatt? Olvassa el ezt a cikket, mielőtt gyógyszeres altatószerek mellett döntene. Íme egy úgynevezett holdtej receptje, ami segít elaludni.

Sok felnőtt lengyelnek gondot okoz az elalvás. Az okok különbözőek lehetnek, de a leggyakrabban említett tényező a stressz, pontosabban annak túltengése. A stressz felelős a negatív gondolatok felerősödéséért, amelyek megnehezítik az elalvást.

Ilyen helyzetekben a hagyományos módszerek, mint például a mézesmadzag, elégtelennek bizonyulhatnak. Szerencsére van egy alternatíva – a holdtej. Ez egy olyan ital, amely az internetezők körében népszerűségre tett szert az elalvást megkönnyítő tulajdonságai miatt.

Holdtej – az ájurvédikus gyógyászat zászlóshajója

Az alvás életünk alapvető eleme. Az alvás során van esélye szervezetünknek a regenerálódásra. Egy kihívásokkal teli nap után egy pillanatnyi pihenésre és a valóságtól való elszakadásra vágyunk. A probléma akkor merül fel, ha az alvás nem jön olyan könnyen, mint szeretnénk. A gondolataink megnyugtatására, a bárányok számolására vagy a testhelyzetünk megváltoztatására tett kísérletek nem hozzák meg a várt eredményt.

Ilyen helyzetekben gyakran alkalmazunk olyan szereket, mint a citromfű, a valeriana vagy a melatonin. A melatonin a cirkadián ciklusunk szabályozásáért felelős hormon.

A melatonin rendszeres fogyasztása segíthet az alvásproblémákon. Ha azonban nem akarsz vagy nem tudsz tablettákat szedni, a holdtej tökéletes megoldás lehet számodra. Ez egy triptofánban gazdag ital, egy aminosav, amely segít az elalvásban.

A holdtej receptje az ayurvédikus gyógyászatból származik, és csak természetes összetevőkből áll. Sok internetező vallja, hogy ennek az italnak a fogyasztása után úgy alszanak el, mint a kisbabák, és felfrissülve ébrednek. Íme, hogyan kell elkészíteni a holdtejet.

Holdtej

Összetevők:

  • 350 ml tej,
  • 5 g ashwagandha por,
  • egy teáskanál őrölt fahéj,
  • egy teáskanál vaj,
  • egy csipetnyi kurkuma,
  • egy teáskanál ternát klitorisz (szárított).

Elkészítési mód:

  1. Öntsd a tejet egy lábasba, és forrald fel.
  2. Amikor a tej kissé kihűlt, adjuk hozzá a vajat, a kurkumát, a fahéjat, az ashwagandhát és a klitorisz ternátát.
  3. Keverjük össze az összes hozzávalót, és várjunk 5-10 percet, amíg az ital eléggé lehűl ahhoz, hogy meg tudjuk inni. Legalább egy órával lefekvés előtt igya meg.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche