Sokan elkövetik azt a hatalmas hibát, hogy bedugva hagyják a töltőt. Miért?

Ha nincs hivatalos boltból származó töltő a telefonunkhoz, laptopunkhoz, hanem Kínából vásárolt töltőt, akkor még jobban oda kell figyelnie. A legtöbben nem foglalkozunk azzal, hogy egész nap bedugják a konnektorba, ami sokszor nagy problémát jelenthet.

Sőt, most, az energiaválság idején gondoljunk arra, hogy még a csak konnektorba csatlakoztatott töltő is fogyaszt áramot. Nem sok, de a mai árak mellett minden apróság számít.

Ne rövidítse le a töltő élettartamát

Ráadásul a töltő élettartama lerövidül, mert folyamatosan bedugva van, és nem bírja annyi ideig, mint a rendszeresen kivett töltők. És ha még ez sem ok arra, hogy eltávolítsa a töltőt, akkor talán a tűzveszély meggyőzi Önt.

Minél régebbi a töltő, annál nagyobb a kockázat, és ha több van csatlakoztatva, akkor még tovább növeli. Ezért jobb, ha nem kockáztat, és ha nem tölti az elektromos készüléket, húzza ki a konnektorból. Különösen akkor legyen óvatos, ha nincs otthon.

Vigyázzon a gyerekekre és a háziállatokra

Gondoljon a gyerekekre és házi kedvenceire is. Nemcsak a gyerekek szeretik a kábeleket, és vágynak húzni is, az állatok is szeretik a kábeleket harapni. Ekkor természetesen fennáll a sérülés és gyakran a tűz veszélye. Ezért jobb, ha húzza ki a töltőt a konnektorból, ha nincs otthon, és amikor éppen tartózkodik, mindig tartson mindent felügyelet alatt.

Magától értetődik, hogy amikor nyaralni indul, mindent ki kell húzni a konnektorból, beleértve a mosógépet, a szárítógépet és a TV-t is. Így jelentősen csökkenti a tűzveszélyt, ráadásul energiát takarít meg, és vihar esetén biztos, hogy nem sérül meg.

Forrás: , ,

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche