Spóroljon az árammal. Tegyél sót a mosogatószivacsba, és meglátod.

A hűtőszekrényben lévő nedvesség mindannyiunk számára igazi rémálom. A benne összegyűlő víz beszivárog az ételekbe, és befolyásolja azok állagát. Arról nem is beszélve, hogy mennyi baktériumot rejt… Ha te is küzdesz ezzel a problémával, próbáld ki a sós szivacsos trükköt, és a nedvesség nem tart majd ébren éjszakánként.

A nedves hűtőszekrény miatt gyorsabban kezdhetnek el romlani az ételeink. Még ha alacsony is a belső hőmérséklet, a baktériumok akkor is elszaporodnak, a páratartalom pedig rendkívül kedvez nekik. Ha észrevesszük, azonnal meg kell szabadulnunk tőle, hiszen ennek a kötelességnek az elhanyagolása kellemetlen következményekkel járhat. Legrosszabb esetben mérgezés miatt kórházban köthet ki!

Miért van nedvesség a hűtőmben?

A hűtőszekrényben lévő nedvesség természetes, mivel az élelmiszerekből származó víz elpárolgásából keletkezik. Alacsony hőmérsékleten a folyadék elkezd kondenzálódni és leülepedni a falakon.

A probléma akkor jelentkezik, ha a hűtőszekrény alján nagy tócsák képződnek, amelyeket a készülék hátulján található lefolyón keresztül kell elvezetni. Ebben a helyzetben meg kell vizsgálni, hogy a hűtőszekrény teljesen működőképes-e. Néha csak ki kell tisztítani a lefolyót, és a probléma megszűnik.

Használjon szivacsot és sót, hogy megszabaduljon a problémától

Ha nincs olyan nagy gondod a páratartalommal, de mégis zavar a belső páralecsapódás, akkor egy zseniális trükköt kell bevetned. Szükséged lesz egy új mosogatószivacsra és némi sóra. Mindössze annyit kell tenned, hogy a szivacsot kissé bevagdosod, és egy teáskanál konyhasót teszel bele. Ezután helyezd a hűtőszekrény legalsó polcára, és figyeld, hogy csodát tesz.

A szivacs magába szívja a nedvességet, így megakadályozza, hogy a baktériumok és a penész elszaporodjon az ételeken. A só egy plusz védelem, amely belülről fertőtleníti a szivacsot, és lehetővé teszi, hogy akár hét napig is tárolható legyen a hűtőben! Ezen idő elteltével mosogatószerrel mossa el, majd forró vízzel öblítse le, és hagyja teljesen megszáradni. Ha megszáradt, újra megtöltöd sóval, és még néhány napra a hűtőbe teszed.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche