Súlyos baleset Szlovákiában: nő kirepült az autóból, koponyája eltört

Nový Tekov – Tragikus autóbaleset történt tegnap (június 5.) reggel Nový Tekov kisvárosban, amely sokkolta a helyi lakosokat. Egy személyautó vezetője valószínűleg elvesztette uralmát a jármű felett, és súlyos sérüléseket okozott a női utasnak, aki nem volt bekötve. Írjon róla portál

A zregion.sk információi szerint a baleset a novo tekovói úton történt, amikor a sofőr lerepült az úttestről és fáknak ütközött. Az autóban egy női utas is ült, aki nem kapcsolta be a biztonsági övét, és ennek következtében az autó szélvédőjén keresztül kirepült. A források megerősítették, hogy a nő súlyos fejsérüléseket szenvedett, amelyek a koponyáján pusztulást okoztak.

Renata Čuháková, a Nyitrai Kerületi Rendőrség szóvivője a zregionu.sk-nak megerősítette az információt, és elmondta: „Valószínűleg a sofőr, miután megelőzött egy másik járművet, nem igazította sebességét a jármű képességeihez és az időjárási körülményekhez. Ennek következtében elvesztette uralmát a jármű felett és áttért a szembejövő útszakaszra. Ezt követően nem tanúsított fokozott óvatosságot a leállósávon való áthaladáskor, ami a megcsúszást és az azt követő balesetet okozta”.

Chuhak továbbá leírta, hogy a jármű a megcsúszás során irányíthatatlanná vált, és a menetirány szerinti bal oldali árokban kötött ki. „Az árokban a jármű többször felborult, és a domboldalnak, valamint fáknak ütközött. Ennek következtében a női utas kirepült a járműből, és fej- és agysérüléseket szenvedett. A sofőr fej- és mellkasi sérüléseket szenvedett” – magyarázta Čuháková. Hozzátette azt is, hogy a sofőr lehelettesztjében nem mutattak ki alkoholt.

Az utas állapota kritikus, főként azért, mert vezetés közben nem volt bekötve a biztonsági öv. Ezt az információt a helyszínre kihívott légi mentő is megerősítette. „Hétfőn reggel Nový Tekov községbe hívtak minket, mert egy személy súlyosan megsérült. Őt ezt követően helikopterrel szállították kórházba, mesterséges álomban” – mondta Zuzana Hopjakova, a légimentők szóvivője.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche