Szabadítsa fel a mosogatót pénzköltés nélkül. Mindenkinek vannak otthon ilyen cuccai

Kellemetlen kötelessége minden lakás- és háztulajdonosnak. Sajnos a csatornavezetékeink imádnak eldugulni, ok nélkül. Elég, ha a lefolyóban felejtünk el mosogatni egy szűrővel, és bajba kerül a világ.

De van-e házi módszer az eltömődött mosogató duguláselhárítására, vagy ehhez a bosszantó problémához mindig szakembert kell hívni? Nos, nem kell. Az eltömődött mosogatót otthon is felszabadíthatja. Még csak gyógyszertári kémia sem kell hozzá.

Hogyan lehet feloldani a mosogató blokkolását otthon?

Valószínűleg tudja, hogy nem minden szer alkalmas minden típusú csőhöz. Sajnos az új építéseknél műanyag csatornacsöveket kezdtek használni, amelyek nem tűrik az agresszív vegyszereket.

Azok a népszerű tisztítószerek, amelyek néhány éve még jól működtek, komoly károkat okozhatnak az egész vízvezeték-rendszerben. Tehát a mosogató blokkolásának feloldásához a dugattyú elhasználódását és szakember segítségét kell kérni? Ne adjuk fel olyan könnyen.

Miért eldugult el ismét a mosogató?

Mielőtt rátérnénk arra a kérdésre, hogyan lehet feloldani a mosogató blokkolását, gondoljuk át, miért eldugult el ismét. Kiderült, hogy a tettes lehet az ételmaradék, a lefolyóba kifolyt kávézacc, vagy akár a lefolyóba kiöblített zsír és az élelmiszerrel együtt, amely fokozatosan a csövekre rakódik.

Ne feledje, hogy csak az épület vízrendszerének rendszeres tisztítása teszi lehetővé a mosogató teljes kapacitását. Érdemes időnként öblítőt használni a szőr és a törmelék eltávolítására a lefolyóból, vagy forró vizet önteni a lefolyóba.

Otthoni jogorvoslatok eldugult mosogató esetén

Hogyan lehet az eltömődött mosogatót otthoni jogorvoslatokkal eltávolítani? Semmivel sem könnyebb. Keverje össze a konyhasót és a szódabikarbónát 50/50 arányban. Öntse a keveréket a lefolyóba, és lassan öntsön rá 1 liter forrásban lévő vizet.

Használhatunk sót önmagában vagy szódabikarbóna és ecet keverékét is az eltömődött mosogató duguláselhárítására. Öntsön 5-7 evőkanál sót a lefolyóba, és töltse fel 2 liter forrásban lévő vízzel. Mindig lassan öntsön vizet, hogy a víz lefolyhasson az eltömődött lefolyóba.

Hogyan lehet ecettel és szódabikarbónával feloldani az eltömődött mosogatót? Öntsön 2/3 csésze szódabikarbónát és ½ csésze ecetet a lefolyóba. Várjon 30 percet, és öntse a vizet a lefolyóba. Minden kész!

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche