Szabadulj meg a vakondoktól és anyajegyektől! Mutatunk egy egyszerű módot ennek elkészítésére! Nem kell madárijesztőt vagy csapdát venni, csak semmit. Ez az útmutató minden kertész számára hasznos lesz

Egy vakond. Ezt a szót a kertészek utálják. A vakond sok kárt okozhat a kertben. Nagyon nehéz megszabadulni tőle. A folyosók átöblítése aszályos időkben nem praktikus és költséges megoldás lehet. De vannak más módszerek is az anyajegyek megszabadulására, amelyek sokkal egyszerűbbek és hatékonyabbak. Megmutatjuk az egyiket.

Egy vakond is hasznos lehet

Bár a vakond szó csúnya vakondokat varázsol az amúgy parkosított kertjére és tönkrement növényi gyökereire, az igazság az, hogy egy vakond is hasznos lehet. A vakond károsíthatja a fiatal növények gyökereit, de nem károsítja a felnőtteket. Éppen ellenkezőleg, szolgáltatást mutat nekik azáltal, hogy a folyosóin keresztül szellőzteti őket. Ezenkívül a vakondok rovarokkal táplálkoznak – beleértve azokat is, amelyek károsíthatják a növényeket.

Vakond, védett lény

És ez az egyik oka annak, hogy nem érdemes vakondot ölni. Ezenkívül figyelembe kell venni, hogy a vakond védett lény. És ezért kell kitalálni, hogyan lehet humánus módon megszabadulni a vakondtól, miközben nem károsítja a talajt a kertben (például különféle vegyszerekkel). Útmutatónk egyszerű.

Hogyan lehet megszabadulni egy anyajegytől

Azt, hogy a kertjében van egy vakond, elsősorban onnan lehet megállapítani, hogy a kertben elkezdenek megjelenni a vakondok. És ezek az alapja annak, hogyan lehet megszabadulni egy anyajegytől. Ha talál egy vakondot, lapátolja el a talajt, amelyet a vakond felásott. A cél az, hogy megtaláld a bejáratot. Ezt megteheti például egy gally segítségével, amelynek a bejáratát feltárja. Ne feledje, hogy a vakondalagutak vízszintesen is létrehozhatók, de a bejáratuk függőlegesek. Amint megtalálja a vakondtúrás bejáratát, tisztítsa meg a felesleges talajtól. A következő lépés a halfej behelyezése ebbe a bemenetbe. Próbálja meg a lehető legmélyebbre behelyezni, majd fedje be olyan talajjal, amelyet megfelelően lenyomott. Ezzel vakondcsapdát készítettél.

A második fázis

És akkor csak várj. A halfej fokozatosan bomlásnak indul. A vakond által létrehozott folyosókon kellemetlen szag terjed, amit a vakond nem szeret. Ezért inkább elhagyja az ilyen szagú helyet, és továbbmegy egy házzal. Nem kell attól tartanod, hogy a halfej elkorhad, mert levegőt kap az átjáró vakondból. Az a tény, hogy jól megdöngölte a talajt a halfej felett, elegendő nedvességet hoz létre a bomláshoz.

Ne dobja ki feleslegesen a vakondokat

Ha úgy dönt, hogy nem tesz semmilyen intézkedést az anyajegyek ellen, csak szeretne megszabadulni a vakondoktól, fontos tudnia, hogy az anyajegynek levegőre van szüksége. Ezért ne szüntesse meg az anyajegyeket, ahol nem bánja túl sokat. Ha a vakond nem feltűnő helyen van, hagyja békén. Eltávolításával megakadályozza a levegő bejutását a folyosókra. És a vakondnak újra el kell érnie ezt a levegő hozzáférést. Ezt egy új anyajegy létrehozásával teszi.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche