Szabaduljon meg a mohától a kertben. Csak vegye meg ezt az írószerboltban

A gyep teret teremt a pihenéshez, hátteret biztosít a virágoknak és a cserjéknek, és mindenekelőtt a kert dísze. Egy egyenletesen nyírt zöld szőnyeg gyönyörűen mutat, de néha ezt a hatást elrontja a moha jelenléte.

Az észrevétlen tincsek gyorsan szétválnak és egyre nagyobb területet foglalnak el a kertben, ami nagyon megnehezíti a gyeptermesztést. Hogyan szabadulhat meg a mohától a telkén?

A moha tönkreteszi a gyepet

A mohát leggyakrabban erdőkhöz és vadon élő növényközösségekhez társítják, de néha a kertekben is megtalálható. A nedves és árnyékos helyeket kedveli, így ha magas fák és bokrok vannak a telkén, a moha jelenléte nagyon valószínű.

Bár ezek a növények nagyon feltűnésmentesnek tűnnek – általában csak néhány centiméteres magasságot érnek el -, nagyon gyorsan nőnek, és további területeket foglalnak el a telken. Ez a terjeszkedés a fő probléma a kertben található mohával.

A gyepben a moha nagyra nő, és nemcsak a látványt rontja, hanem más növényeket is károsít, mivel kiszorítja őket a kertből. Amint észreveszi a gyepen a moha csomóit, minél hamarabb meg kell szabadulnia tőle.

Szabaduljon meg a mohától a kertjében

Ha hagyja, hogy a moha elszaporodjon, gyorsan el fogja foglalni az egész gyepet. A tápanyagtól és víztől, valamint a szabad helytől megfosztott fűszálak nem fognak tudni virágozni.

Először is győződjön meg arról, hogy a telken megfelelőek a körülmények. A moha nem szereti a napos helyeket, ezért érdemes gondoskodni arról, hogy a kertben legyen fény. Emellett ne öntözze a talajt – a túlzott nedvesség elősegíti a moha növekedését.

Érdemes elvégezni a gyepkezelést, például a gyepszőrtelenítést és a levegőztetést. A mohát vegyszerekkel is lehet kezelni, de inkább válasszon biztonságosabb és olcsóbb módszereket, minthogy pénzt költsön rá.

Így küzdhet a moha ellen

Van még egy dolog, amit a moha utál – a lúgos talajreakció. Ezek a makacs növények savas környezetben érzik jól magukat, ezért fordítva kell dolgoznod, azaz savtalanítanod kell a talajt. Erre van egy egyszerű módszer, mégpedig közönséges krétával, amit az írószerboltban lehet kapni.

A kréta magas kalciumtartalommal rendelkezik, ami savtalanító hatású. Csak törjön össze egy kis csomag krétát, és szórja a port a gyepre, a benőtt területekre szórva. Ha megöntözzük, a kalcium behatol a talajba, és kedvezőtlen környezetet teremt a moha növekedéséhez.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche