Száműzni az unalmat a hálószobából

Hét tippet adunk, hogyan teheted ezt meg.

Nem kell rögtön több száz eurót költened egy új ágyra vagy egy drága komódra. Nézzen körül! Biztosan vannak otthon különböző szövetek, anyagok, bútordarabok, amelyek csak azért kiáltanak, hogy feldobják a hálószobát.

Íme hét tipp, hogyan teheted ezt meg:

1. Válasszon témát a hálószobának – ez lehet egy adott szín vagy hangulat, amit a szobának sugároznia kell. Vagy utazz vissza az időben, és rendezd be a hálószobádat abban a stílusban, ahogyan tinédzserként berendezted.

2. Már egy egyszerű átrendezéssel is más szobává varázsolhatod a hálószobádat. Gondolja át, hogyan maximalizálhatja a teret, és hagyjon több helyet a szoba közepén. Ha nincsenek ötleteid, sétálj végig a beépített hálószobaboltokban, és csípj fel valamit.

3. Az új festék a falakon is sokat számít. A világosabb színek vizuálisan megnövelik a helyiséget, a sötét színek ennek az ellenkezőjét teszik. A színek a hangulatunkra is hatnak, így a kék, zöld, lila alkalmas a hálószobába. Az egyik falat alakítsd ki krétatáblának, amelyre minden alkalommal mást rajzolhatsz. Játsszon az ajtókeretek, lábazatok és ablakpárkányok színeivel. Nem kell, hogy ugyanolyan árnyalatúak legyenek, mint a falak.

4. A hálószobád falai tökéletes teret biztosítanak a kreativitásodnak. Használj festősablonokat, és írj a falra egy kedvenc idézetet vagy mondást, fess egy érdekes dísztárgyat. Ha nem mered magadnak megcsinálni, nyúlj falmatricákhoz.

5. Az új világítás szintén más külsőt kölcsönöz a hálószobának. Néha elég, ha veszel egy érdekes, színes izzóval ellátott asztali lámpát, vagy több kis izzót helyezel el egyetlen zsinórra kötve a szobában. Nem kell, hogy ezek a karácsonyfa fényei legyenek, de ha tetszenek, és nem zavarnak, akkor hajrá.

6. A különböző színű és anyagú párnák friss megjelenést kölcsönöznek az ágyadnak. Keverd és kombináld őket, forgasd őket, vásárolj vagy varrj rendhagyó párnahuzatokat.

7. Kopottasnak tűnnek a bútorok a hálószobájában? Használj régi csomagolópapírt vagy tapétát, hogy új arcot adj a komódnak és az éjjeliszekrénynek. Egy szokatlan formájú kis szőnyeg is feldobhatja a hálószobát.

Fotó: N: Jasna Design

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche