Szórj rizst a nedves törlőkendőbe otthon, és csoda fog történni.

Az egészen hétköznapi rizs nemcsak a konyhában, hanem akár az egész lakásban felhasználható. Csak ügyesen csomagold be egy nedves szalvétába, és máris egy fantasztikus, többféleképpen felhasználható eszközt kapsz. Egyszerű és zseniális!

A rizst sósan és édesen is elkészítheted, de keményen is használható. Most azonban ne úgy gondolj a rizsre, mint egy ízletes ételre, hanem mint egy hasznos eszközre, amely segíthet a háztartásban. Összetételének köszönhetően a nedvességgel és a kellemetlen szagokkal is megbirkózik. Készíts tehát kis rizses zacskókat, amelyeket bárhová eltehetsz, ahol szükséged van rájuk!

A YouTube-on, a Smart Fox csatornán található videóban megnézheted, hogyan készíthetsz dekoratív tasakot nedves szalvétából:

Gyors tasak készítés

Hogy ne kelljen szövetet vásárolnod, vagy feldarabolnod néhány ruhadarabodat, egy közönséges nedves szalvéta is elegendő egy tasak elkészítéséhez. Terítsd ki az asztalra, és tegyél a közepébe főtt rizst. Ezután óvatosan emeld fel a szalvétát a széleinél fogva, amelyeket zsinórral vagy egy keskeny masnival kötsz össze. Így egy szép kis zacskó lesz, amit egyszerűen szétteríthetsz otthon.

Szagelnyelő

A rizs segít eltávolítani a kellemetlen szagokat, de ez nem közvetlenül a javára válik. A keményítő, amellyel a rizs csupán be van vonva, képes a szagok felszívására. Ennek köszönhetően egy zacskó rizst a kosár mellé vagy akár a hűtőszekrénybe is tehetsz, ahol megakadályozza, hogy más ételek megérezzék az aromás étel szagát.

Illatosított tasakok

Ha viszont azt szeretnéd, hogy a szekrényednek, a WC-nek, a komódnak vagy akár a cipődnek jó illata legyen, készíthetsz illatosított tasakot. Permetezd a rizst ízlés szerint illóolajjal, mielőtt egy zsebkendőbe töltöd. A tasak ezután gyönyörűen illatosítja majd azt a helyet, ahol található. Ha pedig megszűnik az illata, csak bontsd ki, és szórd be újra a rizst.

Szórj otthon rizst a nedves törlőkendőbe, és csoda fog történniFotó: N:

El a nedvességgel!

Bizonyára hallottál már a rizs és a beáztatott mobiltelefon trükkről. De tudod, hogy miért kell hozzá rizs? Ez az alapanyag képes fellazítani a vízcseppeket, mert magába szívja a nedvességet. Ezért a rizs zsebeit a műhelyben a szerszámok mellé helyezheted, ahol hatékonyan megakadályozza a vágás kialakulását. A fürdőszobában vagy bárhol máshol is használhatja, ahol penész képződik.

Fűtés vagy hűtés megkönnyítése

Problémái vannak az ízületeivel vagy meghúzódtak az izmai? Egy zacskó rizs enyhítheti a fájdalmat! Ha az ízületeid kezdenek fájni, tedd a zacskót néhány percre a mikrohullámú sütőbe. Melegítsd fel, majd helyezd a fájó területre, amely jól fog járni a hő hatására. Húzódások esetén hagyd a zacskó rizst a fagyasztóban legalább egy órán át, a hideg ugyanis pont jót tesz a húzódásoknak!

Forrás: Beszéljünk a rizsről!

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche