Szórj sót a fürdőszobában a csempére, és olyan jó lesz, mint újkorában.

A fürdőszobai csempék nemcsak a pornak, hanem a vízgőzből kicsapódó vízkőnek is ki vannak téve. Néha nehéz elérni, hogy úgy ragyogjanak, mint új korukban. Javasoljuk, hogy mivel tisztítsa meg a padlón lévő csempéket. Egyszerű intézkedések is elegendőek ahhoz, hogy láthatóvá váljanak.

A fürdőszoba az a helyiség, amelynek tisztítása a legtöbb időt és energiát igényli. Azonban sokkal könnyebbé teheti, ha olyan egyszerű házi termékeket használ, amelyek gyorsan és hatékonyan távolítják el a szennyeződéseket és a vízkőlerakódásokat. Ha tudja, hogy mit használjon a padló csempéinek tisztításához, megkönnyíti a munkáját és felgyorsítja a tisztítási folyamatot.

Milyen eszközöket használjon a csempe tisztításához?

Mielőtt arról beszélnénk, hogy mely termékek a legjobbak a csempetisztításhoz, érdemes néhány szót ejteni a szükséges eszközökről. Van néhány lehetőség: felmosórongy, rongy, szivacs. A hosszú rúdra szerelt felmosórongy lehetővé teszi, hogy bejusson a különböző zugokba, amelyekből a fürdőszobában nem kevés van. Használata nem igényel lehajolást sem. A szivacs vagy rongy jó a fürdőszoba falainak tisztítására, de ha a padló tisztítására használja, fel kell készülnie arra, hogy sokáig kell hajolgatnia. Még egy kis kefe is hasznos lesz a vízkőlerakódásokhoz, különösen, ha a fugát is meg akarja tisztítani. Bizonyos helyzetekben érdemes papírtörlőt is kéznél tartani. A legjobb, ha az eszközt az Ön igényeihez és a csempék szennyezettségi szintjéhez igazítja.

Mivel tisztítsam meg a padlón lévő csempéket?

Ahhoz, hogy megszabaduljon a szennyeződésektől és a vízkőlerakódásoktól a padlólapokról, néhány bevált házi szerrel megszabadulhat.

  • Az ecet és a szódabikarbóna olyan duó, amely szinte minden helyzetben használható. A fürdőszobai csempék tisztításakor is nagy szolgálatot tesznek. Önts 1 liter vizet és 1 csésze ecetet egy vödörbe. Adj hozzá 2 evőkanál szódabikarbónát. Ha nem szereted az ecet szagát, vagy kellemes illatot szeretnél, adj a vödörbe egy kis illóolajat is.
  • Egy másik házi gyógymódot is alkalmazhatsz, ha a csempéidre erős vízkőlerakódás került. Öntsön citromsavat a vízbe. Ez gyorsan feloldja a lerakódásokat.

Hogyan tisztítsuk meg a fugát a fürdőszobában?

Azt már tudod, hogy mivel tisztítsd meg a padlón lévő csempét. Ahhoz, hogy igazán jól nézzenek ki, a fugát is ápolni kell. Ellenkező esetben nem fogsz látványos eredményt elérni. Itt sem kell bolti vegyszereket használnod. A házi készítésű termékek is elegendőek lesznek. Jól működik például a szódabikarbónából készült paszta. A port keverje össze egy kevés vízzel, hogy sűrű pasztát kapjon. Egy régi fogkefével vigye fel a fugára, és hagyja rajta néhány percig. Ez idő elteltével mossa le a maradékot egy nedves ruhával. A durva sóval kevert citromlé ugyanilyen jól működik a fugákon lévő szennyeződésekre. Vigye fel a keveréket egy ecsettel a fugára, és hagyja hatni 15 percig. Végül törölje le a terméket egy nedves ruhával.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche