Szórja szét a kertjében. A kullancsok, egerek és poloskák többé nem fognak megjelenni.

A fahéj népszerű fűszer, jellegzetes ízzel és illattal. Ideális az almával való főzéshez. Nem tudom elképzelni az almás pitét vagy az almás rizst egy kis e fűszer nélkül. Gombaölő, vírusellenes és antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik.

A fahéj a kertben is használható. Egyes rovarfajok nem tolerálják ezt a fűszert. Mely kártevők ellen lesz jó? Az unokám elárulta, hogyan használható a fahéj a rovarok ellen.

A fahéj segít a kártevők ellen

A fahéj a fahéjfa szárított kérge. Por vagy kemény tekercs formájában kapható. Fahéjolajat tartalmaz, ezért jellegzetes édes-fűszeres íze és erős aromája van. Hogyan használjuk a fahéjat kártevők ellen?

A fahéj meglehetősen sok olyan vegyületet tartalmaz, amelyek nemcsak az emberre, hanem a növényekre is pozitív hatással vannak. Használhatjuk a kertben is. Jól működik növényerősítőként, és emellett véd a kártevők ellen.

A fahéj nem olcsó, ezért nagy területek védelmére valószínűleg nem fogjuk használni, de kisebb parcellák vagy ágyások esetében ideális. Az unokám azt javasolja, hogy kártevők elleni védekezésre használjuk.

Fahéjas kártevőirtás. A vakondok, egerek és kullancsok elmenekülnek a kertből.

A fahéjjal megszabadíthatja kertjét a nemkívánatos rovaroktól és állatoktól. Ez egy környezetbarát megoldás, amely jól működik az egerek éjszakai madarak, valamint a kullancsok ellen.

Szórjon fahéjat a kertben lévő utakra, ahol kártevők jelenlétére utaló jelek vannak. A növényekre is szórhatod, hogy gátat képezz a hívatlan vendégek ellen. A fahéj nemcsak a verebeket, egereket és kullancsokat, hanem a hangyákat és a szúnyogokat is elriasztja.

Azóta használom a fahéjat kártevők ellen, amióta az unokám javasolta. A fűszer jól működik kártevőriasztóként. Otthon is elkészíthetjük, ha történetesen van kéznél porított fahéj.

Hogyan védhetem meg a növényeimet a kártevőktől? Egy kis fahéj hasznos

A fahéj növényvédő szerként is használható. Szórjunk őrölt fahéjat közvetlenül a cserepekbe, vagy öntsünk fahéj és víz oldatát a növényekre (3-4 evőkanál fűszert hideg vízbe, és hagyjuk állni egy éjszakán át).

A fahéj felhasználható a fuksziák vagy a kártevőkre különösen érzékeny citrusfélék védelmére. A fűszer gyógyhatással bír a növényekre. A kissé megtört növényt borsszóróval lehet megszórni. A sebek gyorsabban begyógyulnak.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche