Szuper tippek a jobb alváshoz. Szó szerint várakozással dolgoznak

Alvási problémái vannak, keveset vagy rosszul alszik, vagy nem tud elaludni? Lehet, hogy az ok nem olyan komoly, elég, ha megtesz néhány apró dolgot az életedben, és elkezdesz úgy viselkedni, mint a kisgyerekek. És ez még az alvás javítására szolgáló különféle készítmények nélkül is.

Nem lehet megszabadulni tőle, de a por, amit a hálószobában kavarunk, kedvezőtlenül befolyásolja az alvás minőségét.
Csökkentse a hőmérsékletet

A jelenlegi energiaválságban ez nem is olyan rossz megoldás. Ráadásul kétszer megkímél az alvásproblémáktól. A hálószoba hőmérsékletének 18 Celsius-fokra csökkentésével jelet küld a szervezetnek, hogy aludjon. Ezen a hőmérsékleten gyorsan elalszik, és a legjobban pihenhet. Megszabadul az álmatlan éjszakáktól, a gáz- vagy villanyszámlától is.

Diffúzor az édes álmokhoz

Néhány csepp levendula a diffúzorban legalább egy órával lefekvés előtt nemcsak kellemes illattal tölti meg a szobát, hanem gyorsan elalszik, és egész éjszaka nyugodt és minőségi alvást biztosít. Figyelem, diffúzort és becsületes illóolajokat kell választani. Mert semmilyen mesterséges aromának és gyertyának vagy levendula illatú légfrissítőnek nincs ilyen jó hatása és egészségtelen is lehet.

Izzók cseréje

A klasszikus izzók alvásra előkészítő lámpával rendelkeztek, vagyis kék spektrum nélkül. A LED-lámpák ennek a hullámhossznak a jelenlétére támaszkodnak, ami lelassítja a melatonintermelés megindulását. Ettől később elalszol, és később mély lesz az alvás. Ezért reggel sokkal kevésbé lesz kipihent, bár elegendő órát fog aludni. Cserélje ki a világítást kék fény nélküli izzókra, vagy használjon gyertyát. Ez egy héten belül javítja az alvást.

Távolítsa el a port

Nem lehet megszabadulni tőle, de a por, amit a hálószobában kavarunk, kedvezőtlenül befolyásolja az alvás minőségét. Irritálhatja a nyálkahártyát és ronthatja a légzést. Ezért kevésbé kipihenten ébredsz. Ezért távolítsa el a porfogókat, például a bozontos függönyöket, szőnyegeket, és rendszeresen mossa le az ágyneműt, szellőztesse ki a paplanokat és mossa ki a matrachuzatokat. A kevesebb por jobb éjszakákat jelent.

Szeretkezik

Ez a tevékenység jobb, mint az olvasás, hogy gyorsan elaludjon és nyugodtan aludjon. A nők orgazmusa növeli az ösztrogén szintjét a szervezetben, ami hozzájárul a minőségi és mély alváshoz. Férfiaknál a prolaktin kiválasztódik, ami álmosságot okoz. Az orgazmus azonban mindkét nem esetében megszünteti a stresszhormonokat, így a szervezet megnyugszik és felkészül a szép álmokra. Ráadásul a közös szeretkezés sokkal jobb a hálószoba békéjéhez, mint hátat fordítani egymásnak. Egy jobb és kielégítőbb kapcsolatban az alvás is jobb minőségű.

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche