Nem kell minden nap a helyi pékségbe menned, hogy friss és illatos kenyeret vásárolj. Ehelyett saját maga is elkészítheti. A fáradságos sütőben történő dagasztás és sütés elkerülése érdekében ajánlott speciális készüléket használni. A kenyérpékség olyan befektetés, amellyel hosszú távon sok pénzt takaríthat meg.

Fotó: shutterstock/pbd Studio

A minőségi kenyér ára jelenleg magas. Ha azonban úgy dönt, hogy saját maga süti meg, időt és pénzt takarít meg. Természetesen ehhez először pékséget kell vásárolni, ami egyeseknek jelentős befektetés lehet. Ha azonban hozzávesszük a pékségek kenyérvásárlásának hosszú távú költségeit, amelyet egyre inkább érint az infláció, a következtetés nyilvánvaló. A kemencéből készült házi kenyér ízletes, egészséges és kíméli a pénztárcát.

Házi kenyér a kemencéből. Egyszerű módja a friss kenyér beszerzésének

A pékségből származó házi kenyér kívül ropogós, belül puha és puha. Az időzítő funkciónak köszönhetően úgy bújhatunk le aludni, hogy a friss kenyér finom illata ébreszt fel reggelente, éppen időben az ízletes és tápláló péksüteményekhez iskolába vagy munkahelyre. A készülék programjai lehetővé teszik, hogy a kenyeret szükségleteinkhez igazítsuk. Attól függően, hogy mit választunk, többé-kevésbé túlsült a kenyér. A pékségben beállíthat egy cél kenyérsúlyt is.

Hozzávalók:

  • 500 g kenyérliszt,
  • 300 ml forralt langyos víz,
  • 10 g száraz élesztő,
  • 2 evőkanál olívaolaj,
  • 1 teáskanál só,
  • 1 evőkanál cukor,
  • 2 evőkanál tejpor,
  • egy marék napraforgómag,
  • egy marék tökmag.

Ropogós kenyér magvakkal. Elkészítés módja

Először a nedves hozzávalókat: vizet és olajat tegyük a kenyérsütő edényébe, majd a száraz hozzávalókat: lisztet, élesztőt, sót, cukrot, tejport és napraforgó- és tökmagot. A következő lépésben állítsa be a kívánt programot és az egyéb szükséges beállításokat, és…. Lazíts. A készülék minden hozzávalót összekever Önnek, összegyúrja a tésztát és végül megsüti a kenyeret. A kenyérsütő használata intuitív és triviális, így házi kenyeret bárki elkészíthet, még a legkevésbé kulinárisan képzett kenyérimádó is. Végül egyszerűen vágd szeletekre a kihűlt cipót, és díszítsd kedvenc szendvics köreteddel. Jó étvágyat!

Szerkesztőség Szenvedély benned.

Kapcsolódó cikkek:

Készítse elő őket még ma, és ezen a télen aranyat érnek majd. Egyszerű cékla befőtt

Régi vidéki sajttorta receptje. A sajt nagyon fontos – egy fajta nem elég