Nem számít, hogy nagy szőnyeg vagy szőnyegek vannak az előszobában. Közös a méretük, de egy dolog közös bennük – szeretnek csúszkálni a lábunk alatt. Ez egy bosszantó probléma, amely sérülésekhez is vezethet. Mit tehetsz, hogy ne csússzon a szőnyeged? Olvasson tovább egy ötletes trükkért, amellyel pénzt takaríthat meg.

A szőnyegek tökéletes díszítőelemek a lakberendezésben. Mivel számos színben és mintában kaphatók, könnyen illeszthetők az otthon karakteréhez. Néha azonban veszélyesek lehetnek a házban lakókra, mivel elmozdulnak vagy gurulnak, amikor járnak rajtuk. Hogyan lehet ezt kezelni? Íme egy zseniális szabadalom, amely segít kiküszöbölni ezt a problémát.

Mit tehetsz, hogy ne csússzon a szőnyeged? Próbáljon ki egy egyszerű trükköt

Sok drágább szőnyegmodell aljába gyárilag csúszásmentes réteget varrtak. Az olcsóbb változatok általában nem rendelkeznek ezzel a tulajdonsággal, így pénzt kell befektetnie egy speciális alátét megvásárlásába. Vannak, akik kétoldalas ragasztószalagot használnak alátétként, de ez a megoldás helyi sérüléseket okozhat a padlón. Egy egyszerű darab ragasztószalag, amely mindannyiunk konyhájában megtalálható, a segítségünkre siet. Csak tépjünk le egy darabot, és fektessük a szőnyeg alá. Ezzel az egyszerű cselekedettel rengeteg stresszt és pénzt spórolhatsz meg.

Milyen legyen a szőnyeg a nappaliban? Ezekkel a tippekkel megtalálja a megfelelő modellt

A megfelelő szőnyeg kiválasztása nem mindig könnyű feladat. Néha olyan szőnyeget veszünk, amelyik nem megfelelő méretű, vagy olyan mintázatú, amelyik ütközik a belső tér esztétikájával. Annak ellenére, hogy képzeletünkben minden tökéletesen illeszkedik egymáshoz, az ilyen hibákat nem nehéz elkövetni. Hogyan lehet elkerülni őket? Csak tartsa be ezt a négy szabályt a szőnyegek vásárlásakor.

  • A szőnyeg méretének a nappaliban álló bútoroktól kell függenie. Javasoljuk, hogy legalább 10-15 cm-rel nyúljon túl a kanapén.
  • Ha a szoba szűk, válasszon téglalap alakú szőnyeget. Ez vizuálisan meghosszabbítja a nappalit, és nagyobbnak tűnik. Ha a szoba négyzet alakú, akkor egy ovális vagy kerek szőnyeget helyezhet a padlóra.
  • Sok üzletben kaphatóak érdekes, szabálytalan formájú szőnyegek. Ezek csak nagy szobákba valók, mivel csak ilyen helyiségekben nem torzítják el a nappali arányait.
  • Ha a szoba visszafogott, nyugodtan őrülj meg a mintákkal vagy színekkel. Ha sok a díszítőelem, válasszon egységes szőnyeget. Ha kedvet kaptál, szavazz az alábbi szavazásunkon.

TIPP! Amikor szőnyeget választasz a nappalidba, vedd figyelembe a padló színét. A sötét árnyalatok a világos színű deszkákon fognak a legjobban mutatni, és fordítva. Ha ezt a szabályt követi, elkerülheti a színek keveredésének hatását.

Kapcsolódó cikkek:

Ezzel tisztítottam a szőnyeget, és megdöbbentem. Most szép és puha, mintha egyenesen a boltból jött volna.

Rázd ki a szőnyeget és dörzsöld bele a káposztát, amíg tiszta nem lesz. Pénzt spórolsz, és húsvétra olyan lesz, mintha új lenne.