Tanácsok, hogyan lehet könnyen elkerülni az atkákat a kertben

A kullancsok egyre gyakoribbak, és egy népszerű biológusnak van néhány tippje a probléma kezelésére.

Az egyik tippje:

  • A füvet vágjuk rövidre, mert így a kullancsok nehezebben mozognak.
  • Azt is javasolja, hogy hozzunk létre védett területeket, például kavicsos utakat.
  • Csempe vagy fa deszkák, amelyeken a kullancsok nem szeretnek tartózkodni.
  • Az őzek az egyik fő kullancshordozó állat, ezért tartsuk tőlük távol a kertet.

Mielőtt kimegyünk az erdőbe vagy a mezőre, ajánlott zoknis nadrágot és gumicsizmát viselni, hogy elkerüljük, hogy a ruhánkra kullancsok kerüljenek. Használhat olyan spray-ket is, amelyek a szúnyogok és a kullancsok ellen is hatásosak. A természetben tett séta után ellenőrizze ruházatát és testét kullancsok után.

Leír egy trükköt is, amit a kullancskutatók használnak az erdőben:

Egy világos színű takarót húznak a hátukra, hogy vonzzák a kullancsokat. A takarónak világos színűnek kell lennie, hogy a világos felületen a kullancsok könnyebben láthatóak legyenek. A kullancsokat ezután kesztyűvel és csipesszel összegyűjthetjük a takaróról, és egy befőttesüvegbe tehetjük vagy elégethetjük.

A biológus arra is felhívja a figyelmet, hogy az eljárást esetleg minden reggel meg kell ismételni az atkák eltávolításához, mivel azok újra és újra megjelenhetnek. Arra is felhívja a figyelmet, hogy a kullancsok emberekre vonatkozó preferenciái nem teljesen ismertek, de ő magát „kullancsmágnesként” jellemezte, míg a felesége ritkán kap kullancsot, mivel kevésbé van kitéve a természetnek.

Következtetés

Ha követi a szakemberek tanácsait, lépéseket tehet a kullancsok elleni védekezés érdekében, például fűnyírással, védett területek kialakításával, szarvasok bekerítésével, permetszerek használatával és séta utáni ellenőrzéssel. Egy világos színű takaró kifeszítése is ügyes trükk lehet a kullancsok odavonzására és későbbi eltávolítására.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche