Bár úgy tűnik, a fürdőszoba a ház leggyakrabban takarított helyisége, a piszok gyakran a szögletekben és a zugokban van jelen. Elég csak a zuhanyfej állapotára gondolni, amelyről csak akkor jut eszünkbe, ha a fúvókái eltömődnek, és az egészet eltömíti a vízkő. Ha a miénk hasonlóan néz ki, nem kell lecserélni – van megoldás, hogy olyan legyen, mint újkorában.

Napi tisztítás? Tartson kéznél gyümölcsöt

Hogyan tartsuk vízkőmentesen a zuhanyfejet, és ezáltal az egész fürdőszobát? A legjobb megelőzés a lerakódások ellen egyszerűen az, ha rendszeresen szárazra töröljük a nedves szerelvényeket és csempéket, és legalább hetente egyszer alaposan kitakarítjuk az egész fürdőszobát. Néha azonban a túl sok feladat nem teszi lehetővé a rendszeres takarítást, de ilyenkor nagyon óvatosnak kell lenni a tisztítással.

Ha a vízkő legkisebb nyomát is látja, érdemes jó tisztítószereket használni. Ha azonban a természetes tisztítószereket részesítjük előnyben, érdemes egyszerűen áttörölni a zuhanyfejet egy szelet citrommal. A hatás azonnal látható lesz.

LÁSD MÉG: Nedvesítsd meg vízzel, és ragaszd a buborékfóliát az ablakra. Ez az egyszerű szabadalom megváltoztatja az életed

Kemény esetek? Ne dobd ki a zuhanyrózsát!

Ha a zuhanyfejünk siralmas állapotban van, és a vízkőlerakódás mennyisége aggodalomra ad okot, még nem kell megszabadulni tőle, adhatunk neki még egy esélyt. Mit kell tenni?

Csak csavarja ki, és tegye egy alkoholos ecettel teli tálba, ami gyorsan eltávolítja a vízkőlerakódást. Persze nem mindenki szereti ezt a szúrós szagot, de van egy méltó helyettesítője. Csak töltsünk meg egy tálat meleg vízzel, adjunk hozzá két csomag citromsavat, és áztassuk ebbe a fürdőbe a kicsavart elemet.

Ne feledje, hogy a zuhanyfej kicsavarása után egyúttal ellenőrizheti a tömítések állapotát is. Ha kopottak vagy sérültek, egyszerűen cserélje ki őket.

LÁSD MÉG: Öntsük harisnyákba, és helyezzük az ablak alá. Felejtse el a poros ablakokat és a nedvességet otthonában

Nem tudja kicsavarni a fejét? Semmi sem veszett el

A zuhanyfejet nem lehet lecsavarni, a vízkő pedig eltömítette a fúvókákat, így nem kell a kezeddel csapkodnod. A kemény ZIP zacskókat megtöltöd ecettel vagy savanyú vízzel, és felakasztod őket, hogy teljesen befedjék ezt a szerelvényelemet, és a folyadék alaposan vízkőmentesíti. Ha ez nem lehetséges, a tisztítást a szabadban kell elvégezni.

A fúvókák azonban más módon is felszabadíthatók: egyszerűen vegyen kis fogközti tisztítókeféket a drogériában: méretük tökéletesen illeszkedik a fúvókákra, amelyek a duguláselhárítás után olyanok lesznek, mint új korukban.

Kapcsolódó cikkek:

Fesd rá a csapodra, és úgy fog ragyogni, mint egy tükör. Felejtse el a lerakódásokat és a port

Megmutatta, hogyan lehet télen gyorsan és olcsón fűteni egy hálószobát. Mindössze fóliára van szükséged. „Ettől sokkal melegebb lesz.”