Tedd ezt a burgonyába, és egész télen nem kel ki

A burgonya sokoldalú zöldség, amelyet érdemes otthon fogyasztani. Kiváló ízűek, sok ételt készíthetünk belőlük. Rakottba illik, sült krumpli formájában ropogósra készítik és remekül ízlik a vasárnapi ebédhez krumplipüré társaságában.

A legjobb burgonya az, amit a saját kertünkben termesztettünk. A helyi piacon vásárolt burgonya is jó ízű. De mit tegyünk, hogy kibírják a telet, és ne kezdjenek csírázni? A nagymamámnak volt módja rá.

A friss burgonya remek ízű, csak vajjal és sóval megszórva tálaljuk. Azonban még a télen elraktározottak is kiválóan alkalmasak különféle ételek köretének.

Sajnos a nem megfelelően tárolt burgonya kihajthat. Lehet-e még ilyen zöldségeket fogyasztani? A csíráztatott burgonya kis mennyiségű méreganyagot tartalmazhat. Azokat a helyeket, ahol a hajtások megjelentek, ki kell vágni.

Vigyázzon a zöldülni kezdett burgonyára. Az ilyen zöldségeket a legjobb ártalmatlanítani. A burgonya megfelelő tárolása biztosítja, hogy a hajtások ne jelenjenek meg. A nagymamám mondta, hogy a burgonya tárolásának legjobb módja.

Mit lehet tenni, hogy a burgonya ne keljen ki?

A burgonyát legjobb hűvös és jól szellőző helyen tárolni. Jó itt egy kamra vagy pince. A nap nem süthet a burgonyára. Ellenkező esetben csírázni kezdenek.

Más kérdés, hogy miben tárolod a burgonyát. A nagymamám azt szokta mondani, hogy a legrosszabb, amit tehetsz, ha műanyag zacskóba teszed a zöldségeket. Aztán pillanatok alatt csírázni kezdenek.

A legjobb, ha a burgonyát lyukas edénybe helyezzük. Jól használható egy fadoboz vagy egy fonott kosár. Nagymamám mesélt még egy egyszerű trükköt, hogy megakadályozzam a burgonya kihajtását.

Ez az eljárás megakadályozza a burgonya kihajtását

A burgonyát érdemes alaposan átnézni, mielőtt a dobozba tesszük. A sérült vagy már sarjadóakat el kell választani a többitől. Az ősszel gyűjtött gesztenyét a zöldségek közé kell dobni.

A gesztenye megakadályozza a nedvesség felhalmozódását, ami hátrányosan befolyásolja a gumókat. Ezenkívül az ősszel összegyűjtött dió megakadályozza a burgonya kihajtását. Ez a nagymamám trükkje csodákra képes.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche