Tegye ezt negyedévente egyszer a fagyasztóval, és alacsonyabb lesz a villanyszámlája

A fagyasztó leolvasztása elkerülhetetlen rémálom, amire rendszeresen emlékeznünk kell. A legtöbben szeretik néhány nappal előre megtervezni, mivel az egész folyamat legalább néhány órát vesz igénybe. Az igazság az, hogy egyáltalán nem kell aggódnia azért, hogy a fagyasztója újszerű megjelenésű maradjon. Csak egy titkos eszközt használjon.

Kevesen tudják, hogyan kell gyorsan és hatékonyan leolvasztani a fagyasztót, hogy ne pazarolják az időt és az idegeket. Egyre többen választják a „No Frost” készülékeket, amelyek önmaguk leolvasztják, így nyugalmat adnak nekik, de a régebbi fagyasztóknak szükségük van a segítségünkre. Sokukban egy speciális, nem túl népszerű elem van beépítve, ami jelentősen felgyorsítja ezt a folyamatot.

Hogyan kell leolvasztani a fagyasztót?

Ez triviálisan egyszerű, tehát kímélje idegeit, és kezdje a fagyasztócsatlakozó kihúzásával. Csak most távolítsa el a készülékből a polcokon vagy fiókokon felgyülemlett élelmiszereket, majd távolítsa el a megmaradt műanyag tárgyakat. Ne felejtse el kinyitni a készülék ajtaját, és gondosan ellenőrizze a fagyasztó belsejét. A fagyasztó legalsó részén figyeljen meg egy kiemelkedő szelepet, amelyet ki kell csavarni vagy ki kell csúsztatnia, hogy megszabaduljon a felesleges víztől. Minden a fagyasztó gyártójától és modelljétől függ, de mindegyik ugyanúgy működik, vagyis felgyorsítja a leolvasztást.

A fagyasztóból kilépő víz elöntheti a padlót, ezért ne felejtsen el ruhát törölközőt és edényt tenni a készülék alá, ahol gyorsan lefolyik. Ez rendkívül fontos része a fagyasztó leolvasztási folyamatának, mivel a nem szeretett szelep megszabadítja a készülék falait a felesleges fagytól és jégtől. Ennek köszönhetően nem kell saját kezűleg kaparnia őket, amivel sok időt takaríthat meg.

Ha azt tapasztalja, hogy az edény tele van vízzel, és a fagyasztót kitisztították, alaposan meg kell tisztítani. Ideális erre a meleg víz és ecet keveréke, amely eltávolítja a szennyeződéseket és a penészt. Végül a fagyasztó falait és fiókjait szárazra kell törölni, hogy ne gyűljön össze azonnal a jég. Ha a polcok a helyükre kerültek, a készülék újraindítható, mielőtt fagyasztott élelmiszert helyezne bele.

Miért fontos a fagyasztó rendszeres leolvasztása?

A fagyasztót rendszeresen le kell olvasztani, azaz háromhavonta egyszer vagy gyakrabban – az Ön igényeitől függően. Ez egy rendkívül fontos folyamat ahhoz, hogy a készülék hibátlanul működjön és jól lefagyaszthassa az élelmiszereket. A túlzott mennyiségű jég a fagyasztó legrosszabb ellensége, és megnehezíti a használatát, és a vacak ajtó vagy a magas villanyszámla leolvasztására késztetheti.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche