A lapátvirág az egyik legnépszerűbb cserepes virág, amelyet gyönyörű és hosszan tartó virágzásáért becsülnek. Ahhoz, hogy nagyszerű formában tartsuk, fontos a megfelelő alátámasztás. Tudjuk, hogyan készíthetünk műtrágyát mogyoróhéjból. Ez nemcsak egészséges növekedést, hanem bőséges virágzást is biztosít.

Az ásóborsó egy népszerű cserepes növény, amelyet könnyű gondozhatósága és gyönyörű színes virágai miatt becsülnek. Nem mindenki tudja, hogy változatos színekben virágzik, beleértve a rózsaszín, a piros, a fehér, a sárga, a lila és még a narancssárga árnyalatait is. Vannak bicolor fajták is, amelyeknek a szirmain különböző színek kombinációi lehetnek. Ezért nagyszerű kiegészítője bármely otthon belső terének, bájt és frissességet kölcsönözve a helyiségnek. Ahhoz azonban, hogy virágozni tudjon, megfelelő gondozásra és trágyázásra van szükség. Erre van egy érdekes javaslatunk.

Hogyan lehet újraéleszteni a homoktövist? Csak néhány lépés

Ha a homoktövisünk nyomorúságosan néz ki, és nem virágzik, érdemes megfelelő gondozásba venni. Íme néhány fontos lépés.

 1. A homoktövis szereti a nedves talajt, de a nedves gyökereket nem tűri túl jól. Rendszeres öntözésa talaj nedvesen, de nem nedvesen tartása segít a növénynek a gyógyulásban.
 2. A megfelelő trágyázás táplálja a növényt. és elősegíti az egészséges növekedést és virágzást. Erre a célra használhatunk házi készítésű műtrágya mogyoróhéjból..
 3. Az elhalt virágok és levelek rendszeres eltávolítása segít megőrizni a növény esztétikumát és serkenti a további virágzást.
 4. A lapátfű a legjobban világos, szórt fényű helyen, távol a közvetlen napfénytől. A növény számára az optimális hőmérséklet nappal körülbelül 18-24 °C, éjszaka pedig valamivel alacsonyabb.

Ha ezeket a tippeket követi, helyreállíthatja a lapátfű egészségét és életerejét, újjáélesztheti, és ismét szép megjelenést biztosíthat neki.

Házi készítésű lapátfűtrágya. Gyorsan és egyszerűen elkészíthető mogyoróhéjból.

Mogyoróhéjból nagyon egyszerű és olcsó növényi trágyát készíthetünk otthon.

 • Gyűjtsünk üres mogyoróhéjakat. Győződjünk meg róla, hogy tiszták, és nem tartalmaznak só- vagy olajmaradványokat.
 • Törje össze a héjakat kisebb darabokra, hogy megkönnyítse a bomlási folyamatot és felszabadítsa a tápanyagokat. Ehhez használhat turmixgépet vagy kávédarálót.
 • Szórja az előkészített héjakat a virágföldre, és öntözze meg a növényt.
 • Néhány hét múlva cserélje ki a héjakat újakra.

Hogyan készíthetsz magadnak ásótrágyát? Készíthetsz főzetet is

A mogyoróhéjból is készíthetünk húslevest. Itt vannak egyszerű utasítások.

 • Tegyük az összezúzott mogyoróhéjat egy tálba, és fedjük le vízzel. Az arány változhat, de általában kb. 1 rész héj 5 rész vízhez.
 • Hagyja a kagylókat néhány napig a vízben, hogy a tápanyagok felszabaduljanak. Időnként keverjük meg.
 • Néhány nap múlva szűrjük le az oldatot, és távolítsuk el a kagylókat. Erre a célra használhat vastag gézt vagy szitát.
 • Ezzel a trágyával néhány hetente öntözheti a növényt.

A mogyoróhéjból készült műtrágya olyan tápanyagokat tartalmaz, mint például káliumot, amelyek hasznosak lehetnek a növény számára, de nem szabad túlzott mennyiségben használni.

Kapcsolódó cikkek:

Dús lombozat és gyönyörű virágok. Öntözzük a lapulevelet konyhai fűszerrel

A lapulevél többé nem fogja elveszíteni a leveleit. Ennek a keveréknek köszönhetően olyan lesz, mintha új lenne.