Tegye üvegbe, és néhány nap múlva már szeletelheti is salátába: a leggyorsabb módja az egészséges zöldhagyma termesztésének – talaj nélkül!

A zöldhagyma termesztéséhez türelemre, földdel vagy vízzel ellátott cseréphely rendelkezésre állására, rendszeres öntözésre, tápoldatozásra, öntözésre van szükség. Ez persze számos kellemetlenséggel jár, a legnagyobb az, hogy a legjobb erőfeszítéseid ellenére sem biztos, hogy a termésed egyáltalán nem hoz termést. Vannak azonban nagyon egyszerű módszerek is, amelyekkel nagyon gyorsan és könnyen juthatsz friss zöldséghez – mindössze 15 nap!

Az újhagyma C-vitamint, B-vitaminokat, A-vitamint és egy sor ásványi anyagot is tartalmaz. Tehát az egészségednek is kiváló!

Valószínűleg nem szeretnéd, ha kellemetlen hagymaszag terjengne a lakásodban, vagy nedvesség vagy piszok kerülne az ablakpárkányodra. Ezzel a módszerrel mindezzel nem kell foglalkoznod. Mindössze türelemre van szükséged.

Hogyan termesszünk zöldhagymát munka nélkül

1. módszer

Saját termesztésű zöldségek termesztése hagyma üvegben egyszerű, gyors és teljesen gondtalan.

Vágja le egy palack, például egy Coca-Cola palack tetejét, majd válassza ketté a palackot.

Töltsük meg a palack alját fűrészporral, WC-papírral, vagy más rögtönzött eszközzel, amely hosszú ideig képes megtartani a nedvességet.

Válasszon egy kis hagymát (kb. fürjtojás nagyságú), hogy 5-7 elférjen az üvegben. Vágjuk le minden hagyma felső farkát (szárát), hogy a húsuk láthatóvá váljon. Ez az ingerlés segíti az oxigén aktívabbá válását. belépjen a növekedési folyamatba.

Helyezze a hagymákat a töltőanyagba, gyökerükkel lefelé. Öntsünk bele 50-100 g vizet, fedjük le az üveg másik részével, és helyezzük az ablakpárkányra.

A után 15-25 napok elérik hagyma zöld hajtások akár a magassága 30 cm, nem túl gyakran, de a töltőanyag vagy a szoba páratartalmától függően vizet adva hozzá. Ne aggódjon, ha a hajtások nem mind egyforma magasak. Idővel a többiek felzárkóznak, és egységes zöld hajad lesz :-).

2. módszer

Ha nem akarsz bajlódni a palack levágásával, akkor hagyma termesztés a zsebedben – nagyon gyors. Hasonló az előző módszerhez. Ha aggódik, hogy a zacskó elszakad és szivárog, egyszerűen helyezze egy műanyag vagy kerámia edényre.

A zöldhagyma kialakulásának felgyorsítása érdekében áztassa a hagymát 2 napig meleg vízben, reggel és este cserélje le. Ez a trükk segít abban, hogy a hagymák 10 nappal korábban rügyezzenek. Az áztatás után törölje le a hagymát egy papírszalvétával, tegye közel a egy műanyag zacskóba, amelybe legalább 2 cm vastagságú nedves töltelékréteget helyezünk.

Ezután zárjuk le a zacskót gumiszalaggal, hogy a levegő ne szökjön ki. Tegyük a zacskót 3 napra sötét, hűvös helyre, hogy a gyökérnövekedés felgyorsuljon. A 3 nap elteltével helyezze a mini üvegházat egy világos ablakpárkányra. Az aljzatot nem kell öntözni vagy trágyázni a hagyma növekedési időszaka alatt.

Ne oldja ki a zsákot addig, amíg a zöld hagymák rá nem nőttek. A zacskó kinyitása után ellenőrizze, hogy a töltelék nem száradt-e ki. Az első megjelenő hajtásokat ne vágja le, hanem hagyja, hogy új fürtökben növekedjenek.

Ugyanígy termeszthetünk fokhagymát, mogyoróhagymát, metélőhagymát és póréhagymát is.

Ezekkel az egyszerű módszerekkel nemcsak télen, hanem egész évben bőséges mennyiségű friss zöldfűszerhez juthatsz. A zöldhagyma termesztése az ablakban nem nehéz, és rothadás és túlzott nedvesség nélkül megy.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche