Tegyél egy tojást egy termoszba, és nézd meg, mi történik. A tökéletes trükk a lustáknak

Általában akkor használjuk, ha kirándulni megyünk, vagy gyorsan el kell indulnunk. Kevesen tudják azonban, hogy mennyire hasznos lehet a mindennapi tevékenységek során. Ajánljuk, mire használjuk a termoszt.

Gyakran rozsdamentes acélból készülnek, de vannak olyanok is, amelyek ólommal készülnek. Ha tehát az utóbbiakat vásárolja, az előbbieket kerülje saját egészsége érdekében. Egy jó minőségű termosz évekig kitart, és nem csak a forró italok tárolására alkalmas.

Mire használhatsz termoszt?

Kiderült, hogy tökéletes tojásfőzésre. Sokaknak gondot okoz az elkészítésük, és feladják a próbálkozást. Az idő nyomon követése, az időzítők beállítása vagy akár a tűzhely melletti őrszemként való álldogálás gyakran nem működik.

Ha tehát a tojásfőzés rémálom, próbáld ki ezt az egyszerű trükköt. Óvatosan tegyél egy tojást egy termoszba, és tedd fel a vizet forrni, majd amikor forrni kezd, öntsd rá a vizet, amíg teljesen el nem borítja. Ezután csak szorosan zárd le a termoszt, és várj néhány percet. Ez idő alatt a forrásban lévő víznek és az állandó hőmérsékletnek köszönhetően a tojás meg fog főni.

Miután letelt ez az idő, öntsük ki a vizet, majd kanalazzuk ki a tojást. Ne feledje, hogy ezt óvatosan tegye, mert könnyen megégetheti magát. Most már csak annyi a dolga, hogy kihámozza a tojást a héjából, és élvezettel elfogyasztja.

További termoszos trükkök

  • Egy termoszpohár, amelyben ételt tárolhatsz, jó szolgálatot tesz. Ideális esetben ebbe hüvelyesek, például bab is beletartozhat. A szállításhoz szükséged lesz egy alumíniumfóliából készült tölcsérre, amelyet egyszerűen vágj kis négyzetekre, majd formázd a kívánt formára. Így gyorsan végezhetsz vele anélkül, hogy a babot szétloccsantanád. A termosz anyaga biztosítja, hogy a bab mindig száraz maradjon, és a rovarok ne férjenek hozzá.
  • A száraz teákat vagy kávét is tárolhatja ugyanígy, így nem veszítik el aromájukat és frissességüket. A nem megfelelő tárolóedényekben tárolt levelek és őrölt kávé elveszítik tulajdonságaikat, és gyorsan megromlanak.
  • Ha a spórolás híve vagy, használj termoszt pénzesdobozként. Amikor vásárolsz, tedd bele az aprót, és egy idő után máris lesz egy nagyobb összeg, amit felhasználhatsz.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche