Tegyen egy kivilágított zseblámpát a hűtőszekrénybe. Sok pénzt fogsz spórolni

A hűtőszekrény az egyik olyan készülék, amelynek éjjel-nappal működnie kell. Ennek ellenére előfordulhat, hogy végül sokkal többet fizet az energiáért, mint amennyit valójában kellene. Próbálj ki néhány egyszerű trükköt, amivel sok pénzt spórolhatsz. Ez zseniális!

Az otthoni energiafogyasztás meglehetősen magas, és bizonyára mindenki szeretne minél többet megtakarítani. De hogyan ne fizessünk túl sokat egy olyan hűtőszekrényért, amelynek állandóan be kell lennie kapcsolva? Erre van egy egyszerű trükkünk, ami elárulja a feleslegesen magas energiaköltségeket. Próbáld ki, és meglátod, hogy a hűtőszekrénynek már nincs szüksége a törődésedre.

Kívülről szivárog a hideg

A hűtőszekrény üzemeltetésére fordított megnövekedett energiafogyasztás nagyrészt a hidegszivárgás miatt alakulhat ki. Amikor a hideg levegő kintről távozik, és a hő bejut a belső térbe, a hűtőszekrénynek egyre többet kell hűtenie ahhoz, hogy a belső térben 5 °C körüli hőmérsékletet tartson. Ezt általában a rosszul illeszkedő ajtók vagy a hibás tömítések okozzák. Több éves hűtőszekrénye van? Győződjön meg róla, hogy még mindig megfelelően tömít.

Egy zseblámpa megoldja a rejtélyt

A videóban megnézheted, mi történik, ha egy kivilágított zseblámpát teszel a hűtőszekrénybe:

Egy nagyszerű trükk, hogy egy zseblámpa segítségével megnézzük, nem szivárog-e ki a hideg egy rossz tömítés miatt. És minek zseblámpa, ha a hűtőszekrényben is van lámpa? Az ok nagyon egyszerű! Amint becsukod az ajtót, a lámpa kialszik, így nem tudod megállapítani, hogy minden rendben van-e. Ezért este tedd be a meggyújtott zseblámpát a hűtőszekrénybe, és csukd be az ajtót. Ezután a sötétben figyeld, hogy világít-e valahol a fény. Ha csak halvány fényt látsz, itt az ideje, hogy kicseréld az egész tömítést.

Folytatás a következő oldalon

Rendszeres leolvasztás

Bár nem úgy tűnik, de minden egyes jégdarab, ami a hűtőben képződik, gyorsan növeli az energiafogyasztást. Ezért fontos, hogy időnként leolvaszd a hűtőt. A régebbi modellek esetében, ahol folyamatosan képződik a jég, érdemes megfontolni a beruházást egy új hűtőszekrénybe, amely képes leolvasztani magát.

Porfelhalmozódás a hűtőrácson

Megnézte már a hűtőszekrény szellőzőrácsát? Erről a részről sem szabad megfeledkeznie, mert az állandóan jelenlévő por könnyen eltömítheti. Ha túl sok por telepszik bele, a hűtőszekrényből a hő nem fog megfelelően távozni, és az energiafogyasztás rohamosan megnő. Ezért évente legalább egyszer ellenőrizze és tisztítsa meg.

Az élelmiszerek helyes elhelyezése

Hogy ne engedje ki feleslegesen a hideget, úgy helyezze el az élelmiszereket a hűtőben, hogy a leggyakrabban használtak kéznél legyenek, és ne kelljen sokáig keresgélnie őket. Ugyanakkor az élelmiszereket egyenletesen kell elhelyezni a hűtőben, hogy amikor kinyitja az ajtót, ne szökjön ki a hideg levegő. Már ilyen apróságokkal is csökkenthető az energiafogyasztás.

Forrás: A hűtőszekrényben lévő hűtőszekrénnyel kapcsolatban a hűtőszekrényben lévő hűtőszekrénnyel kapcsolatban a hűtőszekrényben lévő hűtőszekrénnyel kapcsolatban a hűtőszekrényben lévő hűtőszekrénnyel kapcsolatban:

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche