Tegyen krétát a hűtőszekrénybe, és spóroljon az áramon. Ez az oka

A hűtőszekrény az egyik legfontosabb készülék a háztartásban. Ma már nehéz elképzelni az életet nélküle. Frissen és fogyaszthatóan tartja az élelmiszereket még napokkal a vásárlás után is. Néha azonban kellemetlen szaga van. De van megoldás erre is. Ez a hűtőszekrényben lévő kréta.

Mindenféle dolgot tárolunk a hűtőben – a tejtermékektől a nyers húsig. A dolgok megfelelő tárolása kulcsfontosságú, mivel meghosszabbítja a frissességüket, de a kellemetlen szagok terjedését is korlátozza.

Hogyan tároljuk a dolgokat a hűtőben, hogy minél tovább frissek maradjanak?

Egy szabványos hűtőszekrény 4-6 stp állandó hőmérsékletet tart fenn. C. A zöldség- és gyümölcsfiókban valamivel alacsonyabb hőmérsékletet tartanak, ami általában 2 stp. C. Érdemes betartani néhány szabályt a bevásárlások kicsomagolásakor. Ezek segítségével sokkal tovább maradnak frissek az élelmiszerek. Kezdje a hűtőszekrény legfelső polcával. Itt a hőmérséklet valamivel magasabb, ami elősegíti a tejsavbacilusok szaporodását. Tárolja rajta a tejet, joghurtot, kefirt és írót.

A középső polcra azokat a termékeket kell helyezni, amelyek a leggyorsabban romlanak, például felvágottakat, túrót, sajtokat és feldolgozott élelmiszereket (például az ebéd maradékát). Ami az alsó polcot illeti, ez a nyers húsoknak és halaknak kijelölt hely. Itt a legalacsonyabb a hőmérséklet, és ez megakadályozza a húsban lévő baktériumok bomlását. Ne feledkezzen meg az egyes termékek megfelelő tárolásáról. A sajtot és a felvágottakat légmentesen záródó edényben tárolja, a zöldségeket pedig a gyümölcsöktől elkülönítve, lehetőleg külön polcokon. A fűszereket tartalmazó üvegeket tartsa a hűtőszekrény ajtaján.

Kréta a hűtőben – a kellemetlen szagok kezelésének egyik módja

Időnként felesleges nedvesség kezd felhalmozódni a hűtőszekrényben. A hűtőszekrényben elkezd felhalmozódni a nedvesség. Ezt a hűtőszekrény hátulján fogja észrevenni, amikor vízcseppek kezdenek összegyűlni rajta. Onnan már csak egy lépés a kellemetlen szag, ami a hűtőszekrényből árad, valahányszor kinyitja. Meg lehet ezt előzni?

Meg lehet. Csak egy dologra kell raktározni. Krétát, ugyanazt a krétát, amivel a tanárok írnak a táblára. Bármelyik írószerboltban megvásárolhatod, és nem fogsz többet költeni érte 5 zlotynál. A kréta higroszkópos tulajdonságokkal rendelkezik, ami azt jelenti, hogy felszívja a felesleges nedvességet, ráadásul a hűtőszekrényből érkező kellemetlen szagokat is magába szívja. Hogyan használjuk? Helyezzen egy darab krétát minden polcra, a hűtőszekrény ajtajától távolabb. Egy óra múlva megszabadulsz a bosszantó problémától. Ne feledje azonban, hogy hetente egyszer cserélje ki a krétát.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche