Tél után gondoskodjon a pázsitról. A legjobb kertészek így csinálják, hogy tökéletes legyen

Ki ne álmodozna közülünk arról, hogy tavasszal és nyáron tökéletesen zöld, sűrű fűben gyönyörködjön az udvaron? Sajnos egy szép megjelenésű pázsit karbantartást igényel, és a fűnyírás csak a jéghegy csúcsa.

Nagyon fontos a tél utáni gyepápolás helyes megközelítése. Ezután egy egész sor kezelésre van szüksége, hogy a lehető leggyorsabban felépüljön a nehéz hideg évszakból. Szerencsére a legjobb kertészek bevált módszerei segítenek.

Hogyan kell gondoskodni a pázsitról tél után?

A tél rendkívül nehéz időszak a legtöbb növény számára kertünkben. A vastag hótakaró, néha még jég is azt jelenti, hogy a növények nem tudják teljes mértékben kihasználni a téli napsütést.

Mondanunk sem kell, hogy a talaj minősége télen továbbra is nagyon nem kielégítő. Gyakran a kimerült talaj nem a legjobb hely bárminek a termesztésére, és a pázsit, bár látszólag magától nő, megfelelő trágyázást is igényel.

Ilyenkor a gyepápolási intézkedések egész sora jól jön a tél után. Kaszálásról, öntözésről, meszezésről és műtrágyázásról beszélünk. Az alábbiakban elmondjuk, hogyan kell csinálni úgy, ahogy a legjobb kertészek teszik.

A legjobb kertészek így gondoskodnak a pázsitjukról tél után

A legjobb kertészek számos kezelést végeznek a pázsiton a szezon kezdete előtt. A gyep meszezése február közepétől március közepéig végezhető. Ez a lehetőség csak októberben adódik újra.

A pázsit tél utáni meszezése kalcium-karbonát permetezéséből áll, amely lehetővé teszi a talaj pH-értékének megváltoztatását. Javasoljuk, ha a talaj pH-ja 5,5 alatt van. Ezt a kezelést csak 2-3 évente egyszer kell elvégezni.

Miért meszezni a talajt?

Most, hogy tudja, hogyan kell gondoskodni a pázsitról a tél után, ideje elgondolkodni azon, hogy egyáltalán mi a haszna a pázsit meszezésének? Kimutatták, hogy jelentősen javítja a talaj minőségét a talaj pH-értékének növelésével. Ennek köszönhetően a talaj jobban felveszi a tápanyagokat.

A gyep szempontjából is fontos a trágyázás. A nitrogénben, foszforban és káliumban gazdag talaj garantálja a gyönyörű pázsit tél után. Tartsd észben.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche