Teljes ütés! Kezdj el hozzáadni egy kocka étcsokoládét a kávédhoz, és megérkezik az egészséges hatás

Módot keresel arra, hogy változatosabbá tegye reggeli kávéját, és egyben erősítse egészségvédő tulajdonságait? Tegyél a kávédba egy kocka étcsokoládét! Ez az egyszerű módosítás nemcsak egyedi ízt, hanem értékes tápanyagokat is biztosít kávéjának.

Sokunk számára egy csésze kávé megivása nem csak a test stimulálásának egyik módja, hanem a nap jó hangulatú indításának módja is. Érdekes módon a kávé az egészség és a jó közérzet forrása is lehet. De tudtad, hogy ízét és jótékony hatásait javíthatod egy darab étcsokoládé hozzáadásával?

A titok a kávé és a csokoládé kombinációjában rejlik

Mind a kávénak, mind a forró csokoládénak számos egészségügyi előnye van. A kávé serkenti, javítja a koncentrációt és a memóriát, valamint támogatja az anyagcserét. Az étcsokoládé viszont gazdag antioxidánsokban, magnéziumban és vasban, amelyek jótékony hatással vannak a szívre, a szív- és érrendszerre és a hangulatra.

A két termék kombinációja fokozza hatásukat:

Serkenti az agyműködést: A koffein teobrominnal és csokoládéból származó fenil-etilaminnal kombinálva serkenti az agyi aktivitást, javítja a koncentrációt és a memóriát.
Javítja a hangulatot: A csokoládé serkenti az endorfinok, a boldogsághormonok kiválasztását, amelyek segítenek leküzdeni a stresszt és javítják a hangulatot.
Elősegíti a fogyást: Az étcsokoládé felgyorsítja az anyagcserét és segíti a zsírégetést, míg a kávé csökkenti az étvágyat.
Véd a betegségektől: A csokoládéból és kávéból származó antioxidánsok megvédik a test sejtjeit az oxidatív stressztől, ami csökkenti a rák és a neurodegeneratív betegségek kockázatát.

Kávé forró csokoládéval – hogyan kell elkészíteni?

Nem kell attól tartanod, hogy ha csokoládét adsz a kávédhoz, az negatívan hat az alakodra. Egy kocka étcsokoládé hozzávetőlegesen 35 kcal-t tartalmaz, így egy-kettőt könnyedén hozzáadhatsz az italodhoz, felesleges kalóriaterhelés nélkül.

Étcsokoládé kávé készítéséhez egyszerűen főzze le kedvenc kávéját, majd adjon hozzá egy kocka étcsokoládét, és alaposan keverje, amíg el nem olvad. A csokoládé természetes édességének köszönhetően nem kell további cukrot hozzáadnia a kávéjához. Hozzáadhat tejet, növényi italt vagy kedvenc fűszereit, például fahéjat vagy kardamomot, hogy még jobban kiemelje az ital ízét.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche