Zamioculcas zamiolistas egy olyan növény, amelyet nagyon hálás termeszteni. Sokat tűri: ritka öntözést, nem túl napos helyet, gyakori áthelyezést. Az egyetlen dolog, amire a zamiokulkasnak szüksége van a gyönyörű növekedéshez és az új levelek előállításához, az a megfelelő talaj. Kiderült, hogy kedvenc növényed magjaival javíthatod. Ez a fajta műtrágya fillérekbe kerül, és a kerti növények imádni fogják.

Fotó: magánarchívum

Zamioculcas: Szubsztrát

Zamioculcas zamiolistas szereti a termékeny humusz szubsztrát, amely nagyon vízáteresztő és enyhén savas, bár a növény a savasabb talajt is értékelni fogja. A megfelelő szubsztrátum előkészítése a zamiokulkas számára garantálja a növény kiváló fejlődését és növekedését, még akkor is, ha időnként elfelejtjük öntözni. Ha termékeny aljzatot szeretne biztosítani a zamiokulka számára, akkor jó, ha megteszi napraforgómagot temetni.

Temesd el a napraforgómagot az edénybe a zamiogolyóiddal

Ha azt szeretné, hogy zamiokulkája szépen növekedjen, ásson bele a cserépbe egy marék napraforgómag. Kiderült, hogy erre a növényre valók kiváló műtrágya. Olyan tápanyagokkal látják el, amelyek jó hatással vannak a zamiokulk gyökérrendszerére – erősítik azt. A tápanyagoknak köszönhetően a növény jobban és gyorsabban fejlődik. Ezenkívül a napraforgómag a zamiokulk színére is hatással van a levelek zöldebbek és sötétebbek.

Hogyan készítsünk műtrágyát napraforgómagból a zamiokulkas számára?

A napraforgómagot kétféleképpen készítheti el zamiokulli műtrágyaként. Az első módszer magában foglalja a magok belsejének elfogyasztása után visszamaradt napraforgóhéj betakarítása. Csak temesd el az ilyen héjakat egy virágcserépbe.

A második módszer magában foglalja az egész magokat blansírozzuk, hogy csak apró darabok maradjanak. Végül csak keverje össze őket a talajjal, és kész is a napraforgómag műtrágya a zamiokulkas számára.

Szerkesztőség Szenvedély benned.

Kapcsolódó cikkek:

Mikor ültessünk díszfüvet? Ügyeljen a dátumra, és a pampák akár 3 méter magasra is megnőnek

Ültesd el a kertedbe, és taszítsd el a rovarokat. Egyetlen szúnyog, hangya vagy légy sem tud átcsúszni rajta