Terítsük egy tányérra és gyújtsuk meg. A darazsak és a méhek többé nem fognak a közelébe jönni.

A darazsak veszélyes rovarok. Ha az ételünkbe vagy italunkba kerülnek, és a torkunkon csípnek, az tragikusan végződhet, különösen, ha ráadásul allergiásak vagyunk a mérgükre. Íme néhány tipp, hogy mi taszítja el a darazsakat, és mit tegyünk, ha fészket raknak a házunk közelében.

Bár a darazsakra szükség van az ökoszisztémában, jobb, ha távol maradnak tőlünk. A tavaszi és nyári hónapokban fészkelőhelyeket keresnek. Ha nem akarsz velük gondot okozni, alkalmazd ezt a trükköt, és nagy ívben elkerülik a házadat.

Mi taszítja el a darazsakat?

Számos természetes termék létezik, amely megszabadít minket ezektől a nemkívánatos vendégektől a birtokunkon. Így nem kell kémiai szerekhez folyamodnunk, amelyek tovább károsíthatják növényeinket, vagy kárt tehetnek otthonunkban vagy háziállatainkban.

A kávézacc például szintén remek természetes trágya. Nemcsak a darazsakat, hanem a szúnyogokat és a dongókat is elriasztja. Ezért nagyon sokoldalúan felhasználható termék. Csak hagyjuk néhány órán át száradni, majd öntsük egy tűzálló edénybe, és egyszerűen gyújtsuk fel! Amikor füstölni kezdenek, helyezze őket oda, ahol a darazsak nagy valószínűséggel tartózkodnak.

Egy kis figyelmeztetés – az égő talaj szikrákat okoz, amelyek tüzet gyújthatnak, ezért ne helyezze őket fű, fa vagy gyúlékony anyagok közelébe. Használhatsz frissen őrölt kávét is a föld helyett. Ez egy egyszerű, hatékony és olcsó módszer, amely mindig beválik.

Házi szer darazsak ellen

Nem ez az egyetlen szabadalom, amely segít elriasztani ezeket a rovarokat. Sok más természetes módszer is létezik, hogy megszabadulj tőlük. Itt vannak ezek:

Citromfű – a belőle áradó szagot nemcsak a darazsak, hanem más rovarok is utálják. Nagyon sokoldalú és teljesen természetes repellens. Csak ültesd az ablakpárkányodra, vagy vegyél citromillatú illóolajat, és fújd be vele a felületeket.

Darázscsapdák – készítsd el őket üvegekből, befőttesüvegekből és alumíniumdobozokból. Csak önts bele almaecetet, és adj hozzá néhány evőkanál cukrot.

Illóolajok – ezek nagyon hatékonyak az illatuk miatt. Az eukaliptusz, a rózsa, a levendula és a már említett citromfűolajok hatnak a legjobban a darazsakra. A darázs spray elkészítéséhez vízre és néhány cseppre van szükséged az egyik olajból.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche