Természetes fürdők duzzadt lábra és minden előnyük

Ha a gyakori lábdagadás oka valamilyen betegség vagy terápia, amelyre így reagál, beszéljen orvosával a gyógyszerváltásról, és a természetes fürdő és a kellő pihenés minden bizonnyal jót tesz.

leggyakrabban az alsó végtagok szöveteiben bekövetkező vízvisszatartás következményei, de előfordul velünk is, ha túlterheltek vagyunk, túl sokat állunk vagy ülünk. Az ödéma megjelenésének egyéb okai lehetnek: hormonális változások, terhesség, egyes gyógyszerek mellékhatásai (nem szteroid gyulladáscsökkentők, nyomás, cukorbetegség vagy depresszió terápia), visszér, vese- és szív- és érrendszeri betegségek, vérrögök lábak, nyirokcsatornák elzáródása.

Hideg-meleg sós fürdő duzzadt lábakra

A keserűsó az egyik olyan összetevő, amely minden bizonnyal a leghatékonyabb a víz kiszorításában. A népszerű keserűsó (Epson) egy ásványi anyag, amely kivezeti a vizet és ellazítja a fáradt lábakat. A magnézium-szulfát felelős ezért a hatásért.

A keserűsó hatásának fokozása érdekében kombináljon hideg és meleg fürdőt. Öntsön meleg vizet az egyik edénybe, hideg vizet a másikba. Tartsa a fáradt és duzzadt lábakat először forró fürdőben legfeljebb 15 percig, majd hidegben. Ismételje meg a folyamatot még egyszer.

Fürdő sütőporral rizsvízben duzzadt lábakra

Valószínűleg nem tudta, hogy a rizs és a sütőpor egyaránt kiválóan alkalmas arra, hogy felszívja a folyadékot az ízületekben és a lábakban. Főzzük meg a rizst, és adjunk hozzá két zacskó sütőport. A fürdő legyen meleg (nem forró), és tartsa benne a lábát, amíg teljesen ki nem hűl.

Hasonló elv alapján készíthetünk pasztát is, ha a rizsvízhez nagy mennyiségű sütőport teszünk, és főzés közben addig keverjük, amíg besűrűsödik. Vigye fel a pasztát a fájdalmas és duzzadt ízületekre, és tartsa húsz percig, majd öblítse le langyos vízzel.

A duzzadt lábakat a káposzta és az almaecet csillapítja

Mindkét élelmiszer képes elősegíteni a szervezetben felgyülemlett vízfelesleg eltávolítását, amely hosszú állás esetén „befolyik” a lábakba. A legjobb, ha a friss káposztaleveleket vízbe tesszük, és tizenöt percig állni hagyjuk, majd a lábunkra rögzítjük. Tedd a bevont lábakat egy medencébe, amelyben vízoldatot készítettél és . Fél órán belül hatalmas megkönnyebbülést fog érezni.

Tej és szódabikarbóna kombinációja

Ez a fürdő amellett, hogy ellazítja, hidratálja a bőrt és kinyitja a pórusokat, a sejtek pH-egyensúlyát is szabályozza. Forraljuk fel a tejet egy nagy csésze mennyiségben, öntsük langyos vízbe, és adjunk hozzá három nagy kanál szódabikarbónát. Hagyja melegen a fürdőt, és tartsa benne a lábát körülbelül húsz percig, majd sima vízzel finoman masszírozza meg, mossa meg a lábát és különösen a lábát. Ezzel a gombák megjelenését is megakadályozza.

Barackvirág- vagy levélfürdő a duzzanat és a meditáció csökkentésére

Amikor ez a gyümölcs virágzik, ha lehetősége van rá, kihasználhatja ezeket az előnyöket. Elég forrásban lévő vizet önteni rá. Hagyjuk kicsit lehűlni, olyan hőfokra, amennyit elbír. Tartsa a lábát víz alatt, ameddig csak lehetséges, játsszon halk zenét és meditáljon. Az egész tested ellazul, és a duzzanat eltűnik a lábaidról.

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche