A cserepes növényeknek nincs könnyű dolguk a téli hónapokban. A kulcs ahhoz, hogy növényeink a hideg hónapokban is egészségesek és életerősek maradjanak, a kíméletes táplálás. Szerencsére egyáltalán nem kell speciális termékekhez folyamodnunk. Ha eddig mindig vizet öntöttél a gombádra, miután megfőzted, hagyd abba. Ez a húsleves számos értékes összetevőt tartalmaz, amelyeket sikerrel használhatsz a cserepes növények trágyázására. Tudd meg, milyen virágokat érdemes főtt gombavízzel öntözni, és milyen előnyökkel jár a használata.

Főzőgombás víz – tápanyagok a virágzáshoz

Télen a cserepes növényeknek kevesebb tápanyagra van szükségük. Egyes fajok nyugalmi fázisba kerülnek, míg mások buja virágzással örvendeztetik meg a szemünket. Ahhoz, hogy tavaszig békésen túléljenek, természetes kis adag tápanyagra van szükségük. A legtöbb ember reflexszerűen kiönti a vizet, miután megfőzték a gombát. a mosogatóba. Közben kiderült, hogy ez egy nagyszerű tápanyag a cserepes növények számára.. Ez a főzet sok értékes anyagot tartalmaz a virágaink számára, például kálium, foszfor, kalcium, jód, réz, magnézium, valamint számos vitamin.. Ezáltal kiváló alternatívája a vegyszeres műtrágyáknak – kíméletes, de gazdag tápanyagokban, amelyek támogatják a növényeket a hidegebb hónapokban.

A gombafőzővíz természetes növénynövekedést serkentő hatású. Ásványi anyagtartalmával támogatja virágainkat ebben a kihívásokkal teli időszakban, az ilyen tápanyagok serkentik növekedésüket és jó állapotban tartják őket. A főzet rendszeres használata arra ösztönzi a növényeket, hogy új leveleket, virágzó fajták esetében pedig rügyeket hozzanak. A tápanyag elkészítése, ne öntse a vizet a mosogatóba a gomba főzése után. Ha kihűlt, hígítsuk fel 1:1 arányban vízzel, majd öntözzük meg a cserepes növényeket. Fontos azonban, hogy a levest ne sózzuk. Ha a levest 5-7 napig meleg helyen hagyjuk, a baktériumok elkezdenek szaporodni a levesben, ami pozitív hatással lesz a talaj minőségére. Ezért a főzetet tovább kell 1:3 arányban vízzel hígítani. majd öntözzük vele a növényeket.

Melyik virágot öntözzük meg a gombafőzés után?

A gombafőző víz a legtöbb cserepes növényhez, különösen a virágos növényekhez alkalmas. Szeretné, ha a húsvéti kaktusz virágba borulna? Locsolja meg gombafőzővel, és gyorsan sok virágbimbót növeszt, és gyönyörű dísze lesz a húsvéti asztalnak. A gombafőzet kivételesen jól működik a hájas levélre is. Imádnivalóvá és virágzóvá teszi a boldogság fáját. Érdemes tudni, hogy a gombafőzetet is használhatja a kerti növények öntözéséhezpéldául szamóca, almafa, ribizli, egres, valamint hortenzia vagy phlox..

Kapcsolódó cikkek:

A virágok öntözése előtt tegyen meg egy dolgot. Egészségesek és élénkek lesznek

Tegye turmixgépbe, őrölje porrá, és öntse egy kanál segítségével egy edénybe. Életre kel és bőségesen virágozni fog