Tibeti masztiff: A világ legdrágább kutyáját 1,6 millió koronáért adták el

Egy kutya akkora, mint egy szamár, és olyan hangos, mint az oroszlán

A tibeti masztiff (néha tibeti masztiffnak is nevezik) az egyik legrégebbi tiszta fajta, amelyet eredeti formájában őriztek meg. Eredetileg tibeti nomádok terelő- és őrzőkutyájaként, valamint tibeti kolostorokban őrző kutyaként szolgált. Manapság egyre inkább a ragyogó gazdagság szimbóluma.

Marco Polo utazó így jellemezte a tibeti masztiffokat: „akkoraak, mint egy szamár, és olyan erős a hangjuk, mint az oroszláné.” Különféle kedvezőtlen körülmények miatt e fajta egyedszáma időnként erősen meggyengült.

Ez a fajta 1980 óta egyre nagyobb népszerűségnek örvend világszerte. Csehországban a kevésbé elterjedt fajták közé tartozik, tenyésztői a ritka kutyafajtákat tenyésztők klubjában tartják nyilván.

A legdrágább tibeti masztiff

A világ legdrágább tibeti masztiffja vélhetően Hong Dong (Big Splash), akit 2011-ben vásárolt meg egy kínai tulajdonos 11 hónapos korában, csaknem 945 000 fontért. Általában a kínaiak félmillió jüant (kb. 1,6 millió koronát) fizetnek egy három-négy hónapos tibeti masztiff kölyökkutyáért. Luxussal is kedveskednek kedvenceiknek válogatott finomságokkal, légi utazással vagy egy speciális klímaberendezés vásárlásával, amely állítólag minél jobban utánozza szülőföldjüket, vagyis a zord hegyi környezetet. Voltak olyanok is, akik a legszebb kutyus vágyában nem haboztak fizetni a plasztikai műtétjéért.

Kínában ez a fajta nagyon népszerű és tekintélyes, és az utóbbi időben a gazdag kínaiak luxus szimbólumává vált. Nem meglepő, hogy a tenyésztők megpróbálják a legtöbbet kihozni e fajta értékesítéséből. Becslések szerint a luxusállat-vásárokon kínált kutyák árának felfújása érdekében időnként a tenyésztők közötti összejátszás eredményeként felfújt összegeket jegyeznek fel. Ezért az ilyen drága kutyák legtöbb tulajdonosa inkább névtelen marad.

Forrás: Youtube

Forrás: ,

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche