Tippek, trükkök, ötletek: Néhány zöldséggel szaftosabb lesz a fasírt

Ha darált húsból szeretnénk lédúsabb fasírtot készíteni, egy kiló húshoz tegyünk 2-3 durvára reszelt főtt sárgarépát vagy egy nagy, finomra reszelt nyers burgonyát vagy két cukkinit.

A húsgombócok sütése előtt a felvert tojásfehérjét a húshoz keverjük.
Próbáld meg a sárgáját is elválasztani a fehérjétől. A darált húshoz keverjük a sárgáját, majd a tojásfehérjét felverjük, és a húsgombóc sütése előtt belekeverjük.

Tészta gép

A tésztagép jó segítség az otthonban, ha eredeti otthoni termékekre vágyik. Kiválasztásakor nem kell spórolni, például a legtöbb olcsó géphez nem lehet tartozékot vásárolni. Az olcsó gépek általában nem túl jó minőségű acélból készülnek, a hengerek pedig műanyagba vannak beépítve. A gép nem tartja meg alakját és nagyobb erőfeszítéssel megrepedhet. Ez az olcsó anyagnak köszönhető, nagy arányban olcsó alumíniummal. Fontos, hogy a tészta nyújtásakor ne mozduljon el a gép, és elég széles legyen az alap. A minőségi tésztafőző gép viszonylag nehéz, ami a szilárd felépítést és a minőségi anyagok felhasználását tükrözi. Elegendő alapja van gumi stabilizátorokkal. Számos vágótartozék vásárolható – tésztához, spagettihez, pappardelle-hez, raviolihoz vagy gnocchihoz.

Hogyan kezeljük a mártást

A mártogatós olyan speciális szószok megjelölése, amelyekbe különféle ételek darabjait mártják – chips, zöldség vagy sajt. Tehát ez nem egy klasszikus szósz. A mártogatós lehet egy- vagy több összetevős, majonéz, tejföl vagy joghurt, de ecet, olaj, ketchup, mustár vagy méz is használható alapnak.

Áttört gombóc

A burgonyagombóc nem esik össze, ha vágás előtt villával több helyen megszurkáljuk, hogy a gőz szabadon távozhasson. A gyümölcsgombócok finomabbak lesznek, ha a vízbe, amiben főzzük, egy kis rumot vagy vaníliás cukrot teszünk.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche