Többé nem kell megküzdenie a cigarettafüst szagával a ruháin: Könnyen eltávolíthatja mosás nélkül

A cigarettafüstöt nagyon nehéz eltávolítani a ruházatból, mind a dohányosok, mind a nemdohányzók számára, akik füsttel teli környezetben találják magukat. Bár a mosás lehet az első gondolat, ez nem mindig lehetséges.

Ebben a cikkben bemutatunk néhány alternatív módszert, amellyel megszabadulhatunk ettől a kellemetlen szagtól anélkül, hogy a mosógéphez kellene nyúlnunk.

Az egyik legegyszerűbb és leghatékonyabb módszer a vodka használata. Ezt az erős, színtelen alkoholt egy szórófejes flakon segítségével közvetlenül a ruhákra kenheted. Az alkohol gyorsan semlegesíti a cigarettafüst szagát, és ugyanolyan gyorsan elpárolog, így nem kell aggódnia amiatt, hogy füst helyett alkoholszagú lesz.

A mélyebb tisztításhoz használhat szódabikarbónát egy szárítópapírral együtt. Tegye a ruháit egy légmentesen záródó zacskóba, adjon hozzá ruhadarabonként egy teáskanál szódabikarbónát és egy szárítópapírt. A szódabikarbóna felszívja a szagokat, míg a szárítópapír frissességet ad.

Ha több ideje és hozzáférése van a friss levegőhöz, a ruhák néhány órára történő kint lógatása is hatékony lehet. A friss levegő és a napfény természetes módon segít semlegesíteni a szagokat. Ez a módszer a lakásban is alkalmazható, ha kinyitja az ablakokat és jó huzatot biztosít.

Ha a mosás mellett dönt, többféle módon is növelheti a szag teljes megszüntetésének esélyét. Egy csésze fehér ecet vagy szódabikarbóna hozzáadása a mosási ciklushoz nagyban segíthet a cigarettaszag leküzdésében.

Mindkét összetevő ismert az eltávolító képességéről, ráadásul fokozzák a hagyományos mosószer hatását.

A cigarettafüst a ruhákban bosszantó lehet, de mint láthatod, sokféleképpen megszabadulhatsz tőle anélkül, hogy azonnali mosásra lenne szükség. Akár a vodkás módszert, akár a szódabikarbónát, a szabadtéri szellőztetést vagy a speciális mosást választja, nagyszerű eredményt érhet el, és megkíméli környezetét a cigarettafüst kellemetlen szagától.

Kapcsolódó cikkek

Forrás: www.youtube.com, www.aazdravi.cz

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche