A szúnyogok elleni hatékony módszereknek nem kell vegyszeresnek lenniük. A természetes rovarriasztók Olaszországban is népszerűek. Itt már évek óta használják a „büdös keveréket”. Szerencsére csak a szúnyogok ellen.

A tavasz és a nyár az az időszak, amikor szeretünk időt tölteni a szabadban, kihasználva az időjárást és élvezve a körülöttünk lévő természetet. Akár a kertben, akár a teraszon és az erkélyen vagyunk, a pihenésünket megzavarhatják. A szúnyogokról van szó, amelyek számos kontinensen gyötörnek minket.

Az olaszok is harcolnak ellenük, akik évek óta alkalmaznak egy okos trükköt, ha közös lakomákról és hosszú esték szabadban töltéséről van szó. Ennek köszönhetően teljes mértékben kiélvezhetik a nyári időt szeretteikkel anélkül, hogy a repülő betolakodók miatt kellene aggódniuk.

Milyen módszerekkel küzdhetünk a szúnyogok ellen? Az olaszok olyan hatékonyan riasztják el őket

Attól függően, hogy Olaszországban hol tartózkodik, a nyár forró és fülledt lehet, ami ideális táptalaj a szúnyogok számára.. Az olaszoknak azonban megvan a módszere arra, hogy ne csípjenek meg tetőtől talpig. Nemcsak nyitott ablaknál alszanak, de idejük nagy részét a szabadban töltik.. Érdekes módon egyáltalán nem használnak kémiai megoldásokat. A természetes termékeket részesítik előnyben, amelyek biztonságosak, környezetbarátok és gyakran ugyanolyan hatékonyak, mint a boltokban kapható késztermékek.

Az olasz trükk a szúnyogok elriasztására egy speciális keverék elkészítését jelenti. Elkészítéséhez szükség van: egy műanyag pohárra, borecetre, citromhéjra és hagymaszeletekre.

  1. Töltsük meg a poharat borecettel a magasságának 3/4-éig.
  2. Adjuk hozzá a tégelyhez hagymaszeleteket és citromhéjat.
  3. Hely kész poharak stratégiai helyekenés otthonában, ahol a szúnyogok a leggyakoribbak.

Mit utálnak a szúnyogok, milyen szaguk van? Ültessünk néhány természetes repellens szúnyogriasztót

Hozzon létre egy kártevőirtó szerekkel teli kertet, ha olyan növényeket választ, amelyek természetes módon taszítják a rovarokat, különösen a szúnyogokat. Sok gyönyörű gyógynövény és virág létezik, amelyek jól néznek ki, de erős illatúak is.

Bónusz: A legtöbb ilyen növény elpusztítja a legyeket és más bosszantó rovarokat is, amelyek kevésbé teszik kellemessé a nyári kint tartózkodást a szabadban. Ezek a következők:

  • Basil,
  • levendula,
  • citromfű,
  • borsmenta,
  • rozmaring,
  • kapor.

Kapcsolódó cikkek:

Terítsd ki a fürdőszobában, és hagyd ott éjszakára. A pókhálóknak esélyük sem lesz elszökni.

Mielőtt megérkeznek a melegebb napok, felszeletelek egy citromot, és beledugok néhány szegfűszeget. Megállítom az inváziót az otthonomban.