Hogyan tisztítsuk meg gyorsan és egyszerűen a sütőben lévő rácsot? Nem kellenek hozzá erős vegyszerek, mint ahogyan az látszik. Ehelyett próbáld ki a kipróbált és bevált házi szereket. A fürdőszobában találsz egy megbízható terméket, ami segíthet ebben.

A sütő tisztításakor ne feledkezzünk meg arról, hogy ne csak a készülék elülső üvegét tisztítsuk meg, hanem a rácsot is, ahová gyakran helyezzük bele az ételt. Emiatt gyakran borítják ételmaradékok, odaégett ételek és zsiradék. Hogyan szabadulhatunk meg tőlük gyorsan és egyszerűen?

Hogyan tisztítsuk meg a sütőrácsot? Megbízható előkészítés található a fürdőszobában

A sütőrács hagyományos módon történő tisztítása problémás és időigényes lehet. Mindez a nem túl kényelmes formának, valamint a zsiradéknak és az égési sérüléseknek köszönhető, amelyek ragacsossá és nehezen száríthatóvá teszik. Emiatt sokan erős vegyszereket használnak. Ehelyett kipróbálhatsz egy okos és olcsó trükköt, amely sokkal egyszerűbbé teszi az egész folyamatot. Mindössze fogkrémre és egy nagy szemeteszsákra van szükséged. Mi az?

Dörzsöld be a rácsba és várj. Ragyogni fog, mint új korában.

A grill fogkrémmel való tisztítása egyszerű, és nem igényel megerőltető súrolást. Egyszerűen dörzsölje be vele a grillt, megcélozva a különösen nehezen eltávolítható foltokat.. Ezután tedd egy szemeteszsákbahogy ne legyen koszos, és hagyjuk pihenni 30 percig.

Ezután vegyük ki, tegyük egy kádba, fedjük le forró vízzel, és várjunk még 15 percet. Végül csak öblítse le folyó víz alatt. és minden szennyeződés eltűnik. Úgy fog kinézni, mintha egyenesen a boltból jött volna. És mindezt a könyörtelen súrolás nélkül.

Egy egyszerű trükk a tiszta sütőrácsért. Nyúlj a szódabikarbónáért

A fogkrémes trükk nem az egyetlen módja a sütőrács gyors tisztításának. Egy nagy tálba, mosogatóba (ebben az esetben meg kell fordítanod) vagy fürdőkádba is teheted, forró vizet önthetsz rá, és szódabikarbónát szórhatsz rá. Most már csak várd meg, amíg a por kifejti hatását.

20-30 perc elteltével vedd ki a rácsot, és mosd le egy kefével vagy egy szivacs éles oldalával. Még a rendkívül nehezen eltávolítható égési sérülések is könnyen eltávolíthatók. Végül ho öblítse le folyó víz alatt és szárítsa meg.

Kapcsolódó cikkek:

Forraljuk fel a kólát egy vízforralóban, és várjunk 30 percet. Nevetségesen hangzik, de megoldasz egy nehéz problémát

Vigyél egy irodai alvóhelyet a konyhába, és dugd a mosogató mellé. Azonnal megoldja ezt a szörnyű problémát