Tű vagy „pisztoly”? A piercer elmagyarázta a szúrás helyes módját

A fül vagy az orr átszúrása utáni problémák elkerülése érdekében először ki kell választania a megfelelő eszközt az eljáráshoz. Anna Badyukova, orvosi végzettséggel rendelkező, szakképzett piercer elmagyarázta, hogyan javasolt a szúrás, és milyen következményekkel járhat, ha rosszul választ.

Fényképek pexel

Anna szerint a legjobb a piercinget tűvel csinálni:

– Sokan azt gondolják, hogy a „pisztollyal” végzett szúrás gyorsabb és egyáltalán nem fájdalmas, de ez nem így van. A piercing fegyverek és a különféle szúrórendszerek speciális fülbevaló tűket használnak. Gyengén élezettek, ezért a tűvel ellentétben egyszerűen átnyomják a szövetet. Ennek eredményeként a sima szélű szúrás helyett szakadt sebet kap, amelynek gyógyulása hosszú ideig tart. Igen, a tűvel végzett szúrás fájdalmasabb, de így a szövetek elszakadnak, nem nyomódnak át.

A szakember hozzátette: a „fegyverből” teljesen begyógyult seb más lesz, mint a tűvel végzett szúrás. Ez még sok év után is kellemetlenséget okozhat:

– A tűfülbevaló szinte mindig orvosi ötvözetből készül, ami gyakran allergiás reakciókat vált ki. Az ilyen ékszerek csatja külön figyelmet érdemel: nagy és kényelmetlen, a haj folyamatosan rátapad, megsértve a szúrást. Ráadásul nagyon sok szennyeződés gyűlik fel rajta, ami fertőző folyamathoz vezethet.

Anna szerint ha „pisztollyal” vagy rendszerrel porcpiercinget végez, nagy a kockázata annak, hogy a porc megreped. Ez súlyos fájdalmas gyulladásként nyilvánul meg, és a szúrást el kell hagyni:

– A piercing fegyverek ellen pedig az a legerősebb érv, hogy nem szétválasztható kialakításuk miatt a sterilizálásuk lehetetlen. Azok, akik piercing fegyvert használnak, gyakran fogalmuk sincs arról, hogy milyen nagy a keresztszennyeződés kockázata, aminek ki vannak téve ügyfeleiknek. Azt javaslom, hogy maradjon távol a „pisztolyoktól”.

Szvetlana LOZHEVICH

Hibát vett észre? Kérjük, válassza ki, és nyomja meg a Ctrl+Enter billentyűkombinációt

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche