Tudja, hogyan lehet túlhúzni Intel® Core™ processzorát blokkolás nélkül? Elmondjuk

Ha azt veszi észre, hogy készüléke teljesítménye valamelyest elmarad az igényeitől, ebben a cikkben szeretnénk megmutatni, hogyan kell ezt megtenni. az Intel® Core™ processzor túlhajtása blokkolás nélkül. Egy egyszerű trükk – ha ismeri a követendő lépéseket –, de igazán érdekes.

Csak egy chipre van szüksége a gyártótól és egy kis időre. A túlhajtáshoz nem kell szakértőnek lenned a területen. Az eljárás befejezése után kényszeríti a processzor, hogy maximális teljesítménnyel működjön. Éppen ezért fontos, hogy csak akkor folyamodjon ehhez lépésről lépésre, ha nincs más kiút, és ne ragaszkodik hozzá folyamatosan, különben tönkreteszi a berendezést.

Az Intel® Core™ processzor túlhajtása blokkolás nélkül

Intel® Extreme Tuning Utility segítségével

Vannak bizonyos konkrétumok, amelyek nagyon hasznosak lehetnek, és az Intel® Extreme Tuning Utility ideális kezdőknek. Alapvetően kezdőknek készült, így tökéletes, ha nincs előzetes tudásod, vagy nem akarsz időt vesztegetni.

Ellenkező esetben hasonló, de személyre szabott eredményeket kaphat, ha kitölti a manuálisan túlhúzni a BIOS-ból. Ennek tisztázása után azt javasoljuk, hogy összpontosítson az első lehetőségre, mert a második alternatíva egy kicsit összetettebb.

Mielőtt elkezdené, meg kell győződnie arról, hogy az ehhez szükséges összes elem megvan, például egy betű, amelynek neve K vagy X-re végződik a végén. Ez az utótag meglehetősen gyakori, és azt jelzi, hogy a frekvenciaszorzók nincsenek zárolva.

Biztos van alaplapod is lehetővé teszi a túlhajtást, ezért ellenőrizze a saját modelljét az interneten. Az összes hardverkomponens jelenlegi teljesítményének elemzésével később megtudhatja, hogy milyen az energianövekedés.

Miután letöltötte Intel® Extreme Tuning Utility Erről a linkről futtassa a programot, és állítsa be a célfrekvenciához kapcsolódó szorzókat. Egyesek alapértelmezés szerint magasabbak, mint mások, ezért kezdje azzal, hogy emelje fel azokat, amelyek elmaradtak. A cél az, hogy az összes CPU magot azonos sebességre állítsa a veszteségek elkerülése érdekében.

Mentsd a módosításokat, és indítsa újra a számítógépet hogy tesztelje, nagyobb teljesítményt észlel-e játékok futtatása vagy alkalmazások szerkesztése közben. Bizonyára ezek azok a felhasználások, amelyekben leginkább észre kell venni a különbségeket. Ha továbbra sem veszi észre őket, indítsa el újra a segédprogramot, és állítsa be a kernelek egyéb módosításait. Tesztelje addig, amíg elégedett nem lesz berendezése teljesítményével.

És ne feledje, hogy ez egy kényes eljárás, ellenjavallatokkal, ezért nagyon óvatosnak kell lennie.

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche