Tudja meg, ha valaki követi Önt a telefon kameráján keresztül. A beállításokban megtalálod

A telefon kamerája figyeli, amit csinálsz. Egyes webhelyek és alkalmazások ilyen módon nyomon követhetik tevékenységét. Elmondjuk, hogyan tudhatja meg, ha valaki figyeli Önt az okostelefon kameráján keresztül, és mit tehet önmaga védelmében.

Nemrég írtunk arról, hogyan lehet letiltani a telefonlehallgatást. De nem ez az egyetlen dolog, amit magánéletének védelme érdekében tehet. Vannak esetek, amikor a telefon kamerája követi Önt. Ez akkor fordul elő, ha bizonyos alkalmazásoknak vagy webhelyeknek engedélyezi a kamera elérését.

Némelyikük valóban használja a kamerát a megfelelő működéshez (pl. azonnali üzenetküldés), de van, akinek egyáltalán nincs szüksége a kamerához. Elmagyarázzuk, mit kell tenni a blokkoláshoz.

Hogyan ellenőrizheted, hogy követ-e valaki az okostelefonod kameráján keresztül?

Először is ellenőriznie kell, hogy a telefon kamerája nem követi-e Önt. Ezt többek között úgy teheti meg, hogy lehetővé teszi bizonyos webhelyek számára a kamera elérését. Ha Android telefonja van, lépjen a használt böngészőbe, és kattintson a 3 pontra a jobb felső sarokban. Válassza a Beállítások, majd a Webes beállítások lehetőséget. Keresse meg a kamerát.

A kattintás után megjelenik azoknak a webhelyeknek a listája, amelyek hozzáférnek a kamerához, és megtekinthetik Önt. Ha olyan webhelyeket szeretne eltávolítani a listáról, amelyeket nem használ, és amelyekről el szeretné távolítani a kamera hozzáférését, koppintson a címre, és válassza a Letiltás lehetőséget. Ugyanezt kell tennie az alkalmazásoknál. Lépjen a Telefonbeállítások menüpontra, majd válassza az Alkalmazások lehetőséget. Keresse meg az Alkalmazásengedélyeket, majd válassza a Kamera lehetőséget. Megjelenik a kamerához hozzáféréssel rendelkező alkalmazások listája. Ha rákattint egy adott alkalmazás ikonjára, kiválaszthatja a Letiltás lehetőséget, ha nem szeretné, hogy az alkalmazás használja a kamerát.

A telefonod kamerája kémkedik utánad? További lehetőségeket itt találhat

Ha még jobban meg szeretné védeni magánéletét, módosíthat néhány további beállítást a telefonján.

  • Korlátozza a kamera működését a háttérben. Lépjen a Play Áruházba, és kattintson a profilképére a jobb felső sarokban. Görgessen a lista aljára, és válassza a Súgó és visszajelzés lapot. A Telepített alkalmazások eltávolítása területen kattintson a Kattintson az alkalmazásbeállítások megnyitásához hivatkozásra. Az alkalmazások listájában válassza a Kamera, majd a Speciális beállítások, majd az Akkumulátor lehetőséget. Válassza a Háttértevékenység korlátozása opciót, és erősítse meg a választást a Korlátozások megadása gombra kattintva. A kamera normálisan fog működni, de nem fut a háttérben, és nem jelenít meg előnézetet.
  • Módosítsa a beállításokat úgy, hogy a kamera alkalmazás ne változtassa meg a rendszerbeállításokat. Ehhez kattintson az ikonjára, és tartsa lenyomva egy ideig. Válassza az Alkalmazásinformációk lehetőséget. Görgessen a lista aljára, és válassza a Rendszerbeállítások szerkesztése lehetőséget. Alapértelmezés szerint ez a funkció engedélyezve lesz. Kattintson rá, majd a képernyő jobb oldalán található csúszkával kapcsolja ki.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche