Tudja meg, melyik öntözési mód a legjobb a kertben termesztett növények számára

A öntözés az egyik legfontosabb elem, ha van egy zöldségeskert vagy egy kertakár virágzó növényeket termeszt, zöldségeket o gyümölcsfák. A megfelelő mennyiségű víz az Ön termények elengedhetetlen, ha azt szeretnénk, hogy egészségesek maradjanak és jó termést hozzanak. De vajonmilyen típusú öntözés a legmegfelelőbb a zöldségeskertben?? Itt elmondjuk, hogy milyen öntözési fajták amelyeket használhat, hogyan kell végrehajtani őket, és milyen kultúrákhoz használhatók.

Esőszakos öntözés

A öntözés eső formájában, o felülről öntözésaz egyik legelterjedtebb. Ez történhet egy locsolókannával vagy tömlővel, de olyan kifolyót kell használni, amely nem túl agresszív, vagy olyan tömlőt, amely nem túl agresszív. esőtípus. Ezt az öntözési módot mindenféle növénykultúrához alkalmazzák, a következőkhöz gyümölcsfák virágzó növényekre, és úgy kell végezni, hogy a víz a virágzó növényekre hulljon. szubsztrátumba. Bár közvetlenül nem érinti a leveleket és az ágakat, a legjobb, ha elkerüljük a túlzott nedvességet ezeken a részeken.

Áztató öntözés

A áztató öntözés lehetővé teszi számunkra, hogy nedvességgel lássuk el a növényeket pot. Egyszerűen csak elő kell készítenie egy meglehetősen nagy edényt, rengeteg vízzel belsejébe, majd helyezze bele az edényt. Az aljzatot alulról nedvesítjük a kimeneti nyílásokon keresztül. vízelvezető az edényből. Ezt az öntözést olyan növényeknél alkalmazzák, amelyek extrém szárazság amelyeket helyre kell állítani. Ennek a módszernek egy változata az, hogy előkészítünk egy edényt vízzel, majd ráhelyezzük az edényünket. Ez a növények esetében is működik, nedvességre érzékeny szárak és levelek.

Permetezéses öntözés

A növények és növények amelyek magas páratartalom a környezetben, általában permetezéssel használják. Ehhez egy palackra van szükség, amelyben spray vagy egy permetezőgép amely lehetővé teszi, hogy a vizet közvetlenül a levelekre, virágokra és szárakra permetezze. Ha a növény túl száraz, akkor kombinálhatja a merülő öntözés és a permetező öntözés annak érdekében, hogy rövid idő alatt megfelelő mennyiségű nedvességet biztosítson.

Bizonyos trópusi növények esetében a permetező öntözés működik a legjobban. Fotó: Pexels / Teona Swift

Tippek

Ne feledje, hogy nagyon fontos odafigyelni az egyes növények vízigényére, mivel nem minden növénynek van ugyanannyi vízre szüksége. vízmennyiség és néhányan még öntözni kell hamarabb, mint mások. Több növény esetében az öntözésre vonatkozó jó ökölszabály az, hogy az öntözést a következők szerint végezzük amíg az aljzat teljesen kiszáradEz biztosítja, hogy elkerülje a felesleges folyadékot. Ez azért is szükséges, hogy a növényt jó állapotban tartsa.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche