Tudjuk, hogy miért nem szabad feltörni a tésztát: a válasz meglephet

Sok ember számára a tészta a kedvenc köret. Ízüknek és egyszerűségüknek köszönhetően egyszerűen és gyorsan elkészíthet egy finom ételt. A spagetti fénytörésével kapcsolatos dolgokról beszélgettünk. Ez azonban messze nem az egyetlen ok, amiért ne tegye ezt.

A tészta egy univerzális termék, amely számos összetevővel kombinálható. És úgy tűnhet, hogy az elkészítése olyan egyszerű, mint a körte héja. A spagetti főzésekor azonban a szakácsok gyakran elkövetnek egy hatalmas hibát – összetörik a tésztát, mert túl nagynak tűnik a serpenyőhöz. Erről részletesen szó esett.

Miért nem szabad feltörni a tésztát?

Az olasz szakácsok kétségtelenül szakértők mindenféle tészta elkészítésében. Ezért mindenekelőtt érdemes felmérni a tapasztalataikat. Soha nem törik össze a tésztát, mert ez jelentősen rontja a kész étel minőségét.

Először is, a „rövid” spagetti kényelmetlen enni. De messze nem ez az egyetlen ok, amiért nem szabad megtörni a spagettit. Kevesen tudnak róla, és kevesen gondolnak rá. A tény az, hogy a spagetti integritásának megsértése megnöveli annak sebességét, amellyel a tészta keményítőt bocsát ki a vízbe főzés közben.

Ez növeli annak valószínűségét, hogy a köret összeragad, ami sokkal kevésbé lesz ízletes, és egyáltalán nem olyan étvágygerjesztő, mint amilyen lehetne. Beszéltünk az aranyszabályról is, amit nem szabad megszegni.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche