Tudósok: A felnőttkori gyakori szex csökkenti a demencia kialakulásának kockázatát

A Coventry Egyetem brit tudósai a közelmúltban végzett kutatásuk során azt találták, hogy a felnőttkori gyakori szex pozitív hatással van az ember kognitív képességeire. Így megőrizheti elméjének egészségét, és csökkentheti a demencia kialakulásának kockázatát.

A szakértők 73, 50 és 83 év közötti résztvevőt választottak ki munkájukra. Köztük 45 nő és 28 férfi volt. A kísérlet lényege az volt, hogy meghatározzák, milyen gyakran szexelnek az önkéntesek egy hónapon keresztül, és kiderítik, hogy ez hogyan befolyásolja az agy állapotát.

Kiderült, hogy 37 résztvevő hetente szexelt, 26-an havonta egyszer, 10-en pedig egyáltalán nem. Ezután a résztvevőknek több matematikai egyenletet kellett megoldaniuk, amelyeket az első csoport 2%-kal gyorsabban teljesített, mint a második, és 4%-kal gyorsabban, mint a harmadik. Körülbelül ugyanazt az eredményt mutatták ki más tudományok logikai feladatainak megoldása során.

A tudósok szerint a gyakori szex felnőttkorban aktiválja a dopamin és oxitocin termelődését, ami viszont növeli az agy teljesítményét, javítja a kognitív képességeket és csökkenti a demencia kialakulásának kockázatát.

Olvassa el még:

Az egészséges táplálkozás enyhítheti a depresszió tüneteit

Az orvosok az avokádó váratlan előnyeinek nevezték

A tudósok 5 okot neveztek meg, hogy miért kell korán reggel felkelni

A szakértők a boldogabbá válás hatékony módjáról beszélnek

A tudósok 5 olyan állatot neveztek meg, amelyek jótékony hatással vannak az emberi egészségre

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche