Tudósok: Az oldalt alvás meghosszabbítja az életet

A tudósok azt találták, hogy a bal oldali alvás több hasznot hoz az emberi szervezet számára, mint a más testhelyzetben történő alvás. Szintén fontos a sík felület, a lapos párna kiválasztása és a helyiség jó szellőzése.

Fénykép:

Azok az emberek, akik az oldalukon alszanak, javítják egészségüket és közérzetüket. Ezen túlmenően ez a rendelkezés a nők számára hozza a legnagyobb hasznot.

Kiderült, hogy azok a nők, akik az oldalukon alszanak, tovább élnek. A szakértők úgy vélik, hogy éjszaka több időt töltenek az oldalukon, mint a férfiak. Ez magyarázatot adhat arra, hogy a nők egészsége jobb, és miért élnek tovább, mint a férfiak.

A bal oldal a gyomor-bél traktus szerveinek elhelyezkedése miatt olyan jó alvásra. Ez a pozíció előnyös a bélműködés, a vérkeringés és az agyműködés szempontjából.

Korábban az Egyesült Államok tudósai a krónikus álmatlanság három fő okát azonosították, amelyekre érdemes odafigyelni. A szakértők szerint ebben a kérdésben a viselkedés, a gondolatok és az érzelmek játszanak kulcsszerepet.

Kiderült, hogy a rossz alvás leggyakoribb oka az álmatlanságra való összpontosítás, ezért többszöri elalvási kísérlet után a következő történik. Az ember vagy kimeríti magát az elalvási módok keresésében, vagy különféle eszközökhöz folyamodik a figyelemeltereléshez, beleértve a kütyüket is. A pszichológusok azt javasolják, hogy ne gondoljon alvási problémákra, tanulja meg kezelni a stresszt, és aludjon legalább 7-8 órát.

Olvassa el még:

Az egészséges táplálkozás enyhítheti a depresszió tüneteit

Az orvosok az avokádó váratlan előnyeinek nevezték

A tudósok 5 okot neveztek meg, hogy miért kell korán reggel felkelni

A szakértők a boldogabbá válás hatékony módjáról beszélnek

A tudósok 5 olyan állatot neveztek meg, amelyek jótékony hatással vannak az emberi egészségre

Hibát vett észre? Kérjük, válassza ki, és nyomja meg a Ctrl+Enter billentyűkombinációt

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche