Ügyeljen arra, hogy a nap folyamán ilyenkor ne egyen gyümölcsöt. Ön ennek a veszélynek van kitéve

A gyümölcs gazdag vitamin-, ásványianyag- és rostforrás, ezért napi étrendünk fontos részét kell képeznie. Fontos azonban emlékeznünk arra, hogy fogyasztásuk időzítése jelentős hatással van arra, hogy szervezetünk hogyan dolgozza fel és használja fel őket.

Sokan értékeljük a gyümölcsfogyasztás egészségügyi előnyeit. Arra azonban kevesen figyelnek, hogy mikor fogyasztják el őket. Kiderült, hogy nemcsak a gyümölcs fajtája, hanem az elfogyasztási idő is befolyásolhatja egészségünket és súlyunkat.

Miért a reggel a legjobb idő a gyümölcsökre?

A vér glükóz szintje a gyümölcs elfogyasztása után meredeken emelkedik, majd csökken. A nap első felében magas az anyagcsere, és az emésztőenzimek hatékonyan működnek, így délutánra elfogy a bevitt energia. Gyümölcs reggelire vagy második reggelire serkenti az agyat és energiát biztosít az egész napra.

Gyümölcs desszertnek – miért rossz ötlet?

A bőséges étkezés utáni gyümölcsevés erjedési és emésztési problémákhoz vezethet. A benne található egyszerű cukrok nem teljesen asszimilálódnak, és a felesleges kalóriák testzsírként raktározódnak. Gyümölcsöt érdemes étkezés előtt negyed órával fogyasztani, vagy étkezés után 1-4 órát várni, az étel típusától függően.

Vigyázzon a gyümölcsökre délután és este

A szervezet anyagcseréje délután és este lelassul. Ha gyümölcsöt eszik ebben a napszakban, az a cukor felhalmozódásához vezethet a testzsír formájában. A gyümölcsből származó egyszerű cukrokat ezután nem fogyasztják el, hanem zsír formájában raktározzák.

Jó kombinációk – mivel eszel gyümölcsöt?

Jó a gyümölcsöket olyan termékekkel kombinálni, amelyek nem rontják az emésztést és szabályozzák a vércukorszintet. Jól passzolnak joghurthoz, kefirhez, gabonafélékhez, diófélékhez vagy túróhoz. Hozzáadhatók zabpehelyhez, salátákhoz és turmixokhoz is.

Ne feledje, hogy a gyümölcs értékes tápanyagforrás, de a megfelelő napszakban történő elfogyasztása más élelmiszerekkel kombinálva jelentősen befolyásolhatja felszívódását és szervezetének általános egészségi állapotát.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche