Újszerű téli kabát? Add ezt a kis csodát a mosógéphez! Próbáltad már?

Vigyáznod kell a téli kabátodra!

Nem kell fizetni a vegytisztítóért

Sokan előszeretettel bízzák a téli kabát gondozását erre szakosodott takarítókra, ahová minden családtag kabátját, kabátját elviheti. De készíts elő egy megfelelő harcsát, amivel sokszor meglephetsz. Meg akarsz menteni? Vagy egyszerűen kimoshat egy téli kabátot otthona kényelmében? Nem kell drága vegytisztítót fizetned, mosd ki a téli kabátodat a mosógépben!

De attól félsz, hogy amikor otthon kimosod a téli kabátodat, tönkreteszed, és a drága kabát totális leírás lesz? Nem kell félned! Mutatunk néhány tanácsot, tippet és trükköt, amelyek segítségével könnyedén és nagyobb gondok nélkül kimoshatja a téli kabátot otthon a mosógépben. A téli kabát így készen áll a következő szezonra. Mit érdemes tudni mosás előtt?

Gombok és cipzárak ellenőrzése

Mosógépben történő mosás előtt fontos, hogy az összes cipzárt és kigombológombot kioldja. Ezenkívül ellenőrizze, hogy a gombok nincsenek-e meglazulva, szükség esetén rögzítse őket. Ha van szőr a motorháztetőn, akkor lehetőleg gombolja ki. Fordítsa kifelé a kabátot.

Ellenőrizze a zsebeket

Mielőtt a mosógépbe tenné, ellenőrizze az összes zsebet és nyílást, és győződjön meg arról, hogy valóban mindent eltávolított, ami bennük volt. Ez azért fontos, mert az ilyen törlőkendők rendetlenséget okozhatnak a mosógépben. A téli kabátot vagy külön mosod a mosógépben, vagy egy másik, a mosógépbe illő kabáttal.

Csak folyékony por

Téli kabát mosásakor csak folyékony mosóport használjon, ideális esetben olyan, amelyet kényes anyagok mosására terveztek. Púder, ha használod, hagyd a klasszikus ruhákon. Ha úgy döntött, hogy funkcionális anyagokból készült kabátot mos, akkor a legjobb, ha egy speciális mosópor után nyúl, amelyet sport- és funkcionális tárgyak mosására terveztek. Ennek köszönhetően a kabátja védett lesz, minden funkciója, mint például a vízszigetelés.

Takarékos program

A mosógépet kímélő programra kell állítani, a téli kabátot alacsony hőmérsékleten, ideális esetben 30 fokon mossa ki. Öblítse ki a téli kabátot három-négy alkalommal.

Trükk teniszlabdákkal

Még a teniszlabdák is segíthetnek, mosás után tegyünk három-négy teniszlabdát a mosógépbe a kabáttal együtt. Legyen azonban óvatos, csak akkor, ha a téli kabátot kicsavarja vagy a szárítóba teszi. A teniszlabdák segítenek megakadályozni, hogy az anyag összetapadjon a kabátban, és kiválóan használható a szösz ellen is.

Szárítási folyamatok

Jó a kabátot kint a levegőn szárítani, vagy vállfára téve a szobában elhelyezni. Kerülje a száradást a radiátor közelében vagy közvetlenül a radiátoron.

Alapos szárítás

Egy ilyen kabát huszonnégy órán keresztül szárad. Rendszeresen pelyhesítsük és rázzuk fel, hogy a belső réteg jól megszáradjon.

Használja a fenti mosási tippeket, és nem kell felkeresnie a vegytisztítókat, sőt, ezeknek a tippeknek köszönhetően még néhány év múlva is jól fog kinézni a téli kabátja. Ha jelentős erőforrásokat fektetsz bele, megtérül!

Cikkünk hasznos tippekkel és trükkökkel szolgált a téli kabát otthoni gondozásához, anélkül, hogy vegytisztítóba kellene mennie. Ezekkel az egyszerű lépésekkel nem csak pénzt, hanem időt is megtakaríthat, és egyben meghosszabbítja kedvenc kabátja élettartamát. Ne felejtse el, hogy a megfelelő ápolás azt jelenti, hogy kabátja nem csak működik, hanem remekül is fog kinézni a hideg napokon. Ne féljen kísérletezni ezekkel a módszerekkel, és látni fogja, hogy téli kabátja olyan lesz, mint az új, és készen áll a következő szezonra. Kérdése van, vagy további tanácsra van szüksége? Ne habozzon kapcsolatba lépni velünk, mi itt vagyunk, hogy segítsünk téli ruhatára tökéletes állapotban tartásában. Gondoskodjon téli kabátjáról szeretettel és odafigyeléssel, és hosszú élettartammal és változatlan megjelenéssel tér vissza. Ossza meg tapasztalatait a téli kabátok mosásával kapcsolatban közösségi oldalainkon, és inspiráljon más nőket, hogy gyengédebb és hatékonyabb megközelítést alkalmazzanak a téli ruhaápolásban. Köszönjük, hogy elolvasta cikkünket, és várjuk hozzászólásaitokat és megosztásaitokat!

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche