Ennek az egy növénynek az ültetése igazi energiabomba a paradicsomtermesztés során. Erős, gyorsan növő és ami a legfontosabb, a kártevőktől védett marad. Egyidős a világgal, így a termés olyan egészséges és bőséges lesz, mint egy professzionális üvegházban.

A paradicsompalánták mellé bazsalikomot ültetni az egyik legjobb módja annak, hogy egészségesebb és ízletesebb paradicsomot neveljünk. Ugyanakkor egész nyáron rengeteg friss bazsalikom lesz kéznél!

A bazsalikom nagyszerűen elősegíti a paradicsom növekedését, ráadásul az illata is kellemes.

A bazsalikom már régóta a friss paradicsom tökéletes kulináris partnere a konyhában. Legyen szó paradicsomos-bazsalikomos tésztáról, paradicsomos-bazsalikomos salátáról és friss mozzarelláról, vagy több száz más csodálatos ételről, amelyet e két, a kertből származó ízletes finomsággal készíthetünk. Ezek a tökéletes kombináció.

De a paradicsom és a bazsalikom is remek partnerek a kertben. Ha ültetésről van szó, ez a két növény tökéletes példája az ideális termesztési partnereknek.

Hogyan segíti egymást a bazsalikom és a paradicsom

A bazsalikomot aromás, vonzó illatú fűszernövényként ismerik. A bazsalikom friss illata nemcsak az emberek, hanem a rovarok számára is aromás. Az emberekkel ellentétben a legtöbb rovar ezt az illatot a vonzó illat ellenkezőjének találja, ami nagyban segítheti a paradicsomtermesztést!

A paradicsom imádja a bazsalikom jelenlétét, és a kártevők sem jutnak be a kertjébe

Ha paradicsomról van szó, ez a bőséges termés sokféle káros rovart vonz. Ezek közül néhány igen veszélyes lehet a paradicsomra. Ezek közé tartoznak a levéltetvek, a fehérlegyek és a pókok. A kártevők pillanatok alatt elpusztíthatják a paradicsomtermést. Ha azonban bazsalikomot termesztesz a paradicsom közelében, leveleinek erős illata segít elriasztani őket.

Kapcsolódó cikkek:

Ön ültet paradicsomot? Ássuk el a földbe, és szép termést hoznak majd

Felejtsd el a matricákat. A legyek el fognak futni, mint az őrültek. Tudjuk, hogyan lehet megszabadulni tőlük házi szerekkel.