Az elmúlt napokban több mint 30 Celsius-fokot mutattak a hőmérők. A trópusi hőség olyan intenzív, hogy még egy frissítő limonádé vagy egy ventilátor sem segít. Ha segíteni akarsz magadon, ültess egy fát a kertedbe.

A forró napok nem csak a gyerekek és a nyugdíjasok számára jelentenek kihívást. Mindannyian rosszabbul érezhetjük magunkat, ezért amikor a hőmérséklet meghaladja a 30 Fahrenheit-fokot, jobb, ha otthon maradunk, lehúzzuk a redőnyöket, bekapcsoljuk a ventilátort vagy a légkondicionálót, és pihenünk. Tisztában vagyunk azonban azzal, hogy ezt nem mindenki engedheti meg magának. Ha mindenképpen a szabadban kell maradnia, keressen menedéket egy spanyol fa alatt.

Hogy néz ki egy oxigénfa? Két nagyon hasznos funkciója van

Oxytree más néven oxigénfa. Hivatalos neve Klón Paulownia in Vitro 112. Két paulownia fajta keresztezése: az elongata és a fortunei. Egy spanyol laboratóriumban fejlesztették ki, és egy biotechnológiai vállalat hozta létre. A növény több mint tízszer több oxigént termel, mint más lombhullató fafajok, és elnyeli a szén-dioxidot.

Karcsú és sima koronája egyfajta ernyőt képez. Levelei nagyon nagyok, sötétzöldek, mohával borítottak és szív alakúak. Az ökörfa májusban virágzik. Ekkor rózsaszín vagy világoslila virágok láthatók, amelyek erős illatúak és vonzzák a méheket.

Milyen gyorsan nő egy oxigénfa? Egy igazi óriás a növények között

Az oxigénfa nagyon gyorsan nő. Egy szezon alatt körülbelül három métert nő. Így néhány év múlva egy igazi óriást élvezhetsz, amely árnyékot ad a kertedben, és egy hely, ahová visszavonulhatsz a hőség elől. Biztonságos az emberek és a háziállatok számára, így nem kell aggódnia amiatt, hogy jelenléte károsítja a háztartás tagjait. Ezen kívül nem nehéz termeszteni, és 45 Celsius-fokos hőmérsékletet is elvisel. A növényt meg lehet metszeni, és a fát később felhasználhatjuk, például kandallóban való égetésre. A fa törzsét gyakran használják bútorlapok, rétegelt lemezek és bútorok készítésére.

Kapcsolódó cikkek:

Catalpa – hogyan vágjuk tél után? Hogyan vágjuk a katalpát – hogyan kell vágni

Gyorsan nő és virágzik, mint egy orchidea. Nyáron nyugtató árnyékot ad